Αμφισβητεί ο ΟΛΠ την οφειλή ύψους 22 εκ. στον Δήμο Πειραιά

KONTPA έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΟΛΠ και του δημάρχου Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκου, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου ότι ο Οργανισμός χρωστά στον δήμο από μη απόδοση τελών συνολικά 22 εκατ. ευρώ.

H διοίκηση του ΟΛΠ απάντησε ότι δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ για τέλη και φόρους προς τρίτους, μεταξύ των οποίων και φορείς της αυτοδιοίκησης.Τα οικονομικά και φορολογικά του στοιχεία έχουν τελεσίδικα αναλυθεί και εγκριθεί από τις ελεγκτικές και φορολογικές αρχές, καθώς επίσης και από τις ελεγκτικές εταιρίες και τις αρχές του Χρηματιστηρίου και της Κεφαλαιαγοράς, και φυσικά τους ίδιους τους μετόχους του.
Παράλληλα, σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο ΟΛΠ για το σύνολο των υποχρεώσεών του προς το Δημόσιο, πλην του ποσοστού των κερδών του, καταβάλλει ετησίως προς το Υπουργείο Οικονομικών ποσό ίσο με το 2% του κύκλου εργασιών του (τζίρος), ενώ για το θέμα των τελών και φόρων προς φορείς της αυτοδιοίκησης μετά από προσφυγές ΟΤΑ έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις από Πρωτοδικεία, Εφετεία και το Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ του ΟΛΠ.
Για τον ΟΛΠ, καταλήγει η ανακοίνωση, πόλη και λιμάνι οφείλουν να συνεργασθούν για το καλό της ναυτιλίας, του τουρισμού, της συνολικής οικονομίας, των εργαζομένων στο λιμάνι και τις επιχειρήσεις του Πειραιά και φυσικά των ίδιων των κατοίκων του και της ευρύτερης περιοχής. Τεχνητές αντιπαλότητες εξυπηρετούν βραχυχρόνιους σκοπούς, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τη μακροχρόνια αναπτυξιακή προοπτική του Πειραιά.





ΑΠΟ-express.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.