Deepsea Metro : Νέες πλωτές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

√ Πρωτοπόροι Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου

√ Deal 706 εκατομμυρίων δολαρίων (!) πριν καν παραδοθεί η δεύτερη πλατφόρμα


Στροφή σε νέες μορφές έρευνας και παράλληλα εξόρυξης πετρελαίου από σύγχρονες πλωτές πλατφόρμες, σημειώνεται παγκοσμίως στην Ναυτιλία, όπως είναι γνωστό, μετά το τραγικό ατύχημα με την διαρροή της εξόρυξης της BP, στον κόλπο της Καραϊβικής.



Πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο  θεωρείται η κοινοπραξία Deep Sea Metro Ltd, συμφερόντων της οικογενείας Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, καθώς επίσης και της Νορβηγικής οικογένειας  Abraham Odfjell,  Elin Odfjell και  Marianna Odfjell.

Την περασμένη Τετάρτη 11 Μαϊου μάλιστα, βαφτίστηκε στα Ναυπηγεία της Hyundai Heavy Industries στη Νότια Κορέα από τη Γιάννα Αγγελοπούλου το πρώτο πλοίο θαλάσσιων γεωτρήσεων, της κοινοπραξίας.Το πλοίο πήρε το όνομα «Deepsea Metro I». Στην εκδήλωση βάπτισης του πλοίου παρευρέθηκαν ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου (K), καθώς και ο κος Abraham Odfjell, η κα Elin Odfjell και η Marianna Odfjell.

Παράλληλα η πλωτή αυτή πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου, που πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στην έρευνα και ανάπτυξη κοιτάσματος στην Τανζανία στην ανατολική Αφρική από την BG Group, ναυλώθηκε έναντι 175 εκ. δολ. το χρόνο. Η παράδοση της δεύτερης πλατφόρμας αναμένεται να γίνει τον Νοέμβριο.

Το εντυπωσιακό στοιχείο όμως της ιστορίας είναι όμως ότι αυτή η δεύτερη πλατφόρμα ναυλώθηκε ήδη για τρία έτη με συνολικό ναύλο 531 εκ. δολ.!












ΑΠΟ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.