Α. Σαμαράς: Πρωταγωνιστής για την επανεκκίνηση της οικονομίας η ναυτιλία

Σαφές πολιτικό μήνυμα εξέπεμψε ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση του Ναυτικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την ημέρα της ναυτιλίας. 

Ο κ. Σαμαράς μεταξύ άλλων σημείωσε πως μέσα στο σχέδιο του κόμματος του, για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας και την ανόρθωση της χώρας, «η ναυτιλία θα έχει θέση πρωταγωνιστικό ρόλο» χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Ελληνική ναυτιλία «γέφυρα της Ελλάδας στο μέλλον», για να τονίσει στη συνέχεια πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει ανταγωνιστική αν διδαχθεί από τη ναυτιλία της που κινείται νικηφόρα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Στο σημείο αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι στην κυβέρνηση που θα συγκροτήσει το υποβαθμισμένο σήμερα υπουργείο θα αναβαθμιστεί και θα εξοπλιστεί με αρμοδιότητες ουσιαστικές για να σημειώσει πως θα βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία του Πρωθυπουργού.

Σχολιάζοντας τα πολιτικοοικονομικά δρώμενα ο κ. Σαμαράς τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα για πολλές δεκαετίες «πυροβολούσε τα πόδια της», αποθάρρυνε τον επιχειρηματία. Άνθρωποι όπως εσείς», είπε, «που κυριαρχούσαν στις θάλασσες, ένιωθαν άβολα στην πατρίδα τους. Από ένα κράτος που όσο διογκωνόταν και μεγάλωνε, τόσο κυνηγούσε την επιχειρηματικότητα...

Το «μέγα της θαλάσσης κράτος», τελικά έγινε απλώς ένα μεγάλο γραφειοκρατικό κράτος. Και στα υπόλοιπα, πράγματι, αυτό το κράτος τα ’κανε… θάλασσα! Τώρα τελείωσαν όλα αυτά.
Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στις μεγάλες προτεραιότητες της ναυτικής μας παράδοσης. Πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα προνομιακό κέντρο διεθνών δραστηριοτήτων. Και να δώσουμε κίνητρα για να επιστρέψει ξανά η επιχειρηματικότητα, οι παραγωγικές δραστηριότητες και οι θέσεις εργασίας», κατέληξε.














ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.