Επιδότηση για τον εκσυγχρονισμό των αλιευτικών σκαφών


Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης υπέγραψε την υπουργική απόφαση που αφορά την επιδότηση για εκσυγχρονισμό των αλιευτικών σκαφών.

Το πρόγραμμα συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ απευθύνεται σε αλιείς που θέλουν να προχωρήσουν σε αντικατάσταση των αλιευτικών τους εργαλείων που βρίσκονται επάνω στο σκάφος.

Σε εξέλιξη είναι και το πρόγραμμα επιδότησης για αντικατάσταση των αλιευτικών σκαφών άνω των 10 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην περιφέρειά τους ή το Δήμο που ανήκουν για χρηματοδότηση, προκειμένου να αποσύρουν η να αλλάξουν τη χρήση του σκάφους τους που είναι άνω των 10 ετών.

Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων είναι οι πλοιοκτήτες τουλάχιστον ενός έτους επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, καθώς και ιδιοκτήτες σκαφών σπογγαλιείας.

Έως τώρα, έχουν κατατεθεί περίπου 880 αιτήσεις και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει άμεσα η αξιολόγησή τους από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.




ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.