«Ναυμαχία» για το κτήριο στη Δραπετσώνα

«Φουντώνει», όπως φαίνεται η «ναυμαχία» ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το κτήριο της Δραπετσώνας, για λόγους «συμβολισμού».

Το κτήριο που σχεδιάστηκε, ανακαινίσθηκε και φιλοξένησε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στελεχωμένο από το Λιμενικό Σώμα μετέπειτα ΥΕΝΑΝΠ και μέχρι πρόσφατα ΥΘΥΝΑΛ, διεκδικείται σήμερα από δύο υπουργεία.



Το ένα υπουργείο αποτελεί τη συνέχεια του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, και το δεύτερο έχει αναλάβει τις τύχες του Λιμενικού Σώματος αλλάζοντας την αποστολή του, αφού εδώ και πολλές δεκαετίες το προσωπικό του στελέχωνε το διοικητικό φορέα της ελληνικής ναυτιλίας.

Πρόσφατα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη άλλαξε την «ταμπέλα» στο κτήριο, που τώρα λέει «Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος». Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι: «Η ονομασία του κτηρίου με τον τίτλο ''Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος'' αποτελεί, κατ' αρχήν, έμπρακτη απόδειξη της αναγνώρισης της ελληνικής Πολιτείας προς την πολυετή προσφορά του Σώματος στην ελληνική κοινωνία και ναυτιλία», ενώ τονίζεται ότι γίνεται για συμβολικούς λόγους.

Επισημαίνει ότι τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα μεταστέγασης στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής των υπηρεσιών που στεγάζονται σήμερα σε άλλα κτήρια του Πειραιά. Στόχος η εξοικονόμηση πόρων και η ενίσχυση των επιχειρησιακών και λειτουργικών δυνατοτήτων του Σώματος.

Από την άλλη πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρης Παμπούκης, πρόσφατα σε ομιλία του αναφερόμενος στη ναυτιλία είχε σημειώσει, εκτός των άλλων, και τη σημασία των συμβολισμών.

Οπως φαίνεται, έδωσε συνέχεια, αφού ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων πρ. ΥΕΝ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι σε συνάντηση που είχε η διοίκησή του με τον κ. Παμπούκη τους διαβεβαίωσε ότι θέμα παραχώρησης του νέου κτηρίου δεν τίθεται και ότι η πινακίδα που ανέβηκε σύντομα θα αντικατασταθεί με νέα, και η οποία θα μνημονεύει και τους δύο φορείς.

Ο Σύλλογος έχει καταγγείλει ότι η ενέργεια του ΥΠΤΠ έγινε για τη «μαρκίζα» και όχι για τη δημόσια διοίκηση και τη σωστή παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη. «Ο διοικητικός φορέας της ναυτιλίας όπως ορίστηκε στον τελευταίο ανασχηματισμό, παραμένει ενιαίος στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με έδρα το κτήριο ΥΘΥΝΑΛ στον Πειραιά», ανέφερε.

















ΑΠΟ-marinews.gr ΜΕ ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.