Χρυσή εποχή για τους Έλληνες εφοπλιστές ανέτειλε στην Βραζιλία


Δημόσιο διαγωνισμό μαμούθ για την κατασκευή 21 (είκοσι ενός!) πλωτών πλατφορμών υπεράκτιων γεωτρήσεων πετρελαίου που θα κατασκευαστούν σε βραζιλιάνικα ναυπηγεία.

Το πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ανάδειξη του αναδυόμενου λατινοαμερικανικού γίγαντα σε διεθνές ναυπηγικό κέντρο στα πρότυπα της Κίνας και της Κορέας συνοδεύεται από την δέσμευση της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Petrobras για δύο ναυλοσύμφωνα με κάθε μια πλατφόρμα που θα ναυπηγηθεί στην χώρα.
Το κολοσσιαίο αυτό εγχείρημα δημιουργεί νέα δεδομένα για Έλληνες εφοπλιστές όπως ο Γιώργος Οικονόμου και ο Θεώδορος Αγγελόπουλος οι οποίοι έχουν επενδεδυμένα συμφέροντα στον κλάδο αυτόν με 6 και 2 πλατφόρμες αντίστοιχα. Πάνω από όλα όμως αναδεικνύει την Βραζιλία στο νέο ναυτιλιακό Ελντοράντο συγκεντρώνοντας την προσοχή της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Η χώρα στοχεύει να τριπλασιάσει την παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου μέχρι το 2020. Έτσι στα επόμενα 9 έτη αναμένεται πυρετός επενδύσεων. Οι πλωτές πλατφόρμες δεν αποτελούν παρά μέρος του σχεδίου αφού πρόσφατα η Αγγελική Φράγκου συμφώνησε να κατασκευάσει στόλο δεξαμενοπλοίων στη χώρα εξασφαλίζοντας κερδοφόρα συμβόλαια για αυτά.

Του Γιώργου Γ. Λιάρου





ΑΠΟ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.