Περιορισμένες ζημίες για την Louis


Μείωση ζημιών αλλά και εσόδων κατέγραψε το α΄ τρίμηνο του 2011 η Louis plc.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ναυτεμπορική, η εταιρεία που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Κύπρου, είχε έσοδα 30,13 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011, από 30,76 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.


Η μείωση αυτή προήλθε από τις δραστηριότητες της Louis Hotels, καθότι αριθμός ξενοδοχείων της εταιρείας στην Πάφο παρέμειναν, κατά τους χειμερινούς μήνες, κλειστά για μεγάλης κλίμακας ανακαινίσεις.

Η καθαρή ζημιά, που αναλογεί στους μετόχους, παρουσίασε συνολικά μείωση κατά 4,3 εκατ. ευρώ ή 20%, αφού διαμορφώθηκε στα 17,9 εκατ. ευρώ από 22,2 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2010.

Όπως σημειώνει, παρά την ελαφρά μείωση του κύκλου εργασιών, τα λειτουργικά αποτελέσματα παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση, αφού η λειτουργική ζημιά προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και ενοικίων ξενοδοχείων (ebitdar), για την πρώτη τριμηνία του 2010, είχε επιβαρυνθεί με ζημιές από τη δραστηριοποίηση πλοίου στην Ινδία.

Παράλληλα, συνεχίζει η εταιρεία, έγινε κατορθωτή η μείωση του λειτουργικού κόστους, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της διεύθυνσης και των συγκεκριμένων μέτρων που έχουν ληφθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Η λειτουργική ζημιά φέτος ανήλθε στα 3,9 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 6,3 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καταγράφοντας μια βελτίωση της τάξης των 2,4 εκατ. ευρώ ή 38%. Αναφορικά με τις προοπτικές για το 2011, η λήψη μέτρων για τη μείωση του λειτουργικού κόστους όλου του συγκροτήματος, αλλά και οι προσπάθειες για αύξηση των εισοδημάτων, που είχαν αποδώσει κατά το 2010, συνεχίζονται.

«Με βάση τα σημερινά δεδομένα και προβλέψεις μας, τα αποτελέσματα για το 2011 αναμένεται να είναι βελτιωμένα, όχι όμως κερδοφόρα», καταλήγει η Louis.











ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.