Αποσύρουν πενήντα κουφάρια πλοίων από τον Πειραιά


Σχέδιο απόσυρσης πενήντα κουφαριών πλοίων που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά, τόσο στο κεντρικό και εμπορικό λιμάνι όσο και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη (Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πέραμα, Σαλαμίνα) αποφάσισε ο ΟΛΠ.

Πιο συγκεκριμένα με απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς έγινε, μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό, ανάθεση εκτίμησης για τα συγκεκριμένα πλοία και ναυπηγήματα, ώστε να βρεθούν ενδιαφερόμενοι αγοραστές.


Στόχος να αποσυρθούν είτε από τις προβλήτες, είτε από τις θαλάσσιες περιοχές, όπου παραμένουν επί χρόνια δεμένα, προκαλώντας προβλήματα περιβαλλοντικής ρύπανσης, αλλά και διαρκή κίνδυνο στη ναυσιπλοΐα.

Το έργο της εκτίμησης, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, ανέλαβε η εταιρία GENOA TECHNICAL BUREAU.

Τα πλοία, εφόσον βρεθούν αγοραστές, καταλήγουν συνήθως στα διαλυτήρια που υπάρχουν σε διάφορες χώρες για σκράπ. Όσα είναι ακόμη λειτουργικά μπορεί να αγοραστούν για να κάνουν ακτοπλοϊκά δρομολόγια σε χώρες του εξωτερικού, όπου οι κανονισμοί ασφαλείας για τα πλοία είναι πιο «χαλαροί» σε σχέση με την Ελλάδα.

Είχε προηγηθεί η κατακύρωση ανάλογου διαγωνισμού για τα 7 ανενεργά πλοία της G.A. Ferries, ενώ ένας ακόμα διαγωνισμός προκηρύχθηκε για άλλα 3 μεγάλα επιβατηγά πλοία. Και τα 10 βρίσκονται δεμένα στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά.











ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.