Πέντε μέτρα για την ενίσχυση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης


Δέσμη δράσεων για την ενίσχυση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε σύσκεψη με βουλευτές του Πειραιά, εκπροσώπων των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η δέσμη των δράσεων περιλαμβάνει:


-Διάθεση 100 εκατ. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ, σε προγράμματα εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

-Κάλυψη του 70% των δαπανών που θα πραγματοποιήσουν οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να κατευθυνθούν σε νέα πεδία δραστηριότητας.

-Ένταξη στο ΕΤΕΑΝ των επιχειρήσεων που θα αξιοποιήσουν τις παραπάνω δράσεις ώστε να καλύψουν τις δανειακές τους ανάγκες με ευνοϊκό δανεισμό.

-Ενίσχυση των εργαζομένων, που εργάζονται κυρίως σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, με 8 εκατ. ευρώ από το Αποθεματικό Απροβλέπτων για δράσεις κατάρτισης και επανακατάρτισης. Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

-Χρηματοδότηση της ναυπήγησης μεσαίων πλοίων μέσω ΕΣΠΑ, η οποία θα συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας στα ναυπηγεία και στη διευκόλυνση των συγκοινωνιών στο Αιγαίο.

Αποφασίστηκε επίσης η συγκρότηση διαρκούς επιτροπής από εκπροσώπους των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που θα συνεργάζεται με το ΥπΑΑΝ και θα αναλάβει να διερευνήσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γ. Κουτρουμάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σ. Ξυνίδης, η ειδική γραμματέας ΕΣΠΑ, κα. Γ. Ζεμπιλιάδου, οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Πειραιά, κ.κ Δ. Καρύδης, Δ. Μανωλάκου, Γ. Νιώτης, Δ. Λιντζέρης, Γ. Τραγάκης, Π. Λαφαζάνης, οι δήμαρχοι Σαλαμίνας, Περάματος, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, εκπρόσωπος του Δήμου Πειραιά, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Γ. Κασιμάτης, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων.










ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.