ΠΕΝΕΝ: «Ισοπεδώνονται συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των Ναυτεργατών»

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και σε ΠΝΟ – Ναυτεργατικά Σωματεία με αφορμή την συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης της Ομοσπονδίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη.

Αναλυτικά: 


«Με αφορμή την συνάντηση στις 4/7/2011 μεταξύ της Διοίκησης της ΠΝΟ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χάρη Παμπούκη, η Διοίκηση της Ένωσης Ναυτών θέλει να επισημάνει τα παρακάτω:
Η σημερινή συνάντηση είναι εμπαιγμός και συνιστά εξαπάτηση του Ναυτεργατικού μας κόσμου αφού πραγματοποιείται λίγες μόνο ημέρες μετά την ψήφιση τόσο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος όσο και του εφαρμοστικού νόμου. 
Τα νομοθετήματα αυτά κυριολεκτικά ισοπεδώνουν και κατακρεουργούν θεμελιώδη συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των Ναυτεργατών και των απόμαχων της θάλασσας όπως και όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων της χώρας μας.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την μείωση των συντάξεων κατά 6% (μείωση επιχορήγησης για το ΝΑΤ 50 εκατομμύρια ευρώ για το 2011, 100 εκατομμύρια για το 2012), τον διπλασιασμό σχεδόν του ΛΑΦΚΑ για συντάξεις άνω των 1400 ευρώ, την νέα επιβάρυνση των συντάξεων άνω των 1700 ευρώ για τους συνταξιούχους κάτω των 60 χρόνων, την μείωση των επικουρικών συντάξεων κλπ.
Τα μέτρα αυτά πάρθηκαν και υλοποιούνται μέσα από τις παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις, κατά συνέπεια τι σκοπιμότητες εξυπηρετούνται από μια συνάντηση η οποία γίνεται αφού έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα τα οποία ούτε εξωραΐζονται ούτε μπορούν να μεταβάλουν το νέο τοπίο που διαμορφώνεται με τις περικοπές συντάξεων και άλλων ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Ο διάλογος κατόπιν εορτής εγκλωβίζει και παγιδεύει τους εργαζόμενους και τους Ναυτεργάτες, καλλιεργεί αυταπάτες και επιτείνει το αδιέξοδο της τακτικής και στρατηγικής που ακολουθούν οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ και λοιπές πλειοψηφίες ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων).
Διάλογος κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι χέρι βοηθείας στην βάρβαρη κυβερνητική πολιτική ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και των Ναυτεργατών.
Είναι χέρι βοηθείας στην τρόικα η οποία παίζει τον ρόλο του επικυρίαρχου στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και όχι μόνο…..
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στην λήξη της τελευταίας απεργίας, πιστεύοντας ότι μια πετυχημένη απεργία δεν μπορεί να τελειώνει επειδή αυτό ήθελαν ή έτσι αποφάσισαν κάποιες γραφειοκρατικές αλλά και εργοδοτικές και κυβερνητικές ηγεσίες στον χώρο του Ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. 
Μέσα από την σημερινή συνάντηση το μόνο που μπορεί να προκύψει είναι κάποιες γενικόλογες υποσχέσεις για το μέλλον χωρίς ωστόσο να εγγυώνται την λύση των όποιων προβλημάτων.
Ποιος όμως ή ποιοι μπορούν πλέον να βασισθούν στην αξιοπιστία και στην φερεγγυότητα μιας κυβέρνησης η οποία είναι ίσως η χειρότερη των τελευταίων 40 χρόνων για τους εργαζόμενους και γενικότερα τον Ελληνικό λαό.
Από όλα τα παραπάνω προκύπτει το συμπέρασμα ότι η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ δεν θα λάβει μέρος στην συνάντηση αυτή για τους λόγους που εκθέτουμε αναλυτικά.
Η ΠΕΝΕΝ καλεί τον κλάδο, τους Ναυτεργάτες και τους απόμαχους του κύματος σε αγωνιστική ετοιμότητα για νέα κλιμάκωση του αγώνα.

Με εντολή Διοίκησης"


















ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.