Η κυβέρνηση καλεί τη ναυτιλία να στηρίξει την οικονομία

Την πρώτη συνάντηση είχαν χθες η πολιτική ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο αναπληρωτής υπουργός, Χάρης Παμπούκης, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρο Βενιάμη και τον κ. Χρήστο Κανελλάκη, στο κτήριο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στον Πειραιά (Ακτή Βασιλειάδη), όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Στη συνάντηση η οποία σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκε το θέμα της συμβολής της ελληνικής ναυτιλίας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και όλα τα θέματα που απασχολούν τη ναυτιλία με πρώτο βέβαια και σημαντικότερο τα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική ναυτιλία η απόσχιση του Λιμενικού Σώματος
Επίσης αναφορές έγιναν στη ναυτική εκπαίδευση και άλλα ζητήματα τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα ουσιαστικά τους τελευταίους 18 μήνες, διάστημα κατά το οποίο οι συνεχείς αλλαγές στο διοικητικό φορέα της ναυτιλίας δεν έχουν αφήσει περιθώρια ουσιαστικής συζήτησης και αντιμετώπισής τους.
Ο ελληνικός εφοπλισμός δεν παραλείπει να εκφράσει σε κάθε ευκαιρία την απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση που τυγχάνει από την κυβέρνηση αν και στη συγκεκριμένη συνάντηση το κλίμα που επικράτησε ήταν θετικό.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «υπήρξε ταύτιση απόψεων για την ανάγκη της ενεργούς συμμετοχής των Ελλήνων εφοπλιστών στην εθνική προσπάθεια για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση και την αναστήλωση της ελληνικής οικονομίας».
Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Παμπούκης επισήμαναν τη βούληση του υπουργείου να προχωρήσει στην ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση της ελληνικής ναυτιλίας με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα εξειδικευτούν και θα παρουσιαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Η κυβέρνηση φαίνεται να επιζητεί ένα πιο ενεργό ρόλο του ελληνικού εφοπλισμού στην προσπάθεια ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.
Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου στο πρακτορείο Ρόιτερ.
«Η συμμετοχή της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης μπορεί να είναι καθοριστική» είχε δηλώσει ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι σύντομα θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους του ελληνικού εφοπλισμού «για να συζητήσω τα προβλήματά τους και τις ανησυχίες τους».
Σημειώνεται ότι και ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε μιλήσει από του βήματος της Βουλής για την ανάγκη αύξησης της προστιθέμενης αξίας της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία» και προανήγγειλε ένα νομοσχέδιο για τις ναυτιλιακές επενδύσεις, ενώ ο κ. Παμπούκης είχε τονίσει ότι η κυβέρνηση θα χειριστεί το θέμα της ναυτιλίας σε μια απολύτως αναπτυξιακή λογική.
Στη χθεσινή, πάντως, συνάντηση παρουσιάσθηκαν κάποιες ιδέες, αλλά είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ



ΑΠΟ-naftemporiki.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.