Με κυρώσεις απειλεί τη ΝΕΛ η γ.γ. Αιγαίου

Με κυρώσεις απειλεί την Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης, εάν η ακτοπλοϊκή εταιρεία δεν συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει από τις συμβάσεις εκτέλεσης των αγόνων γραμμών.

Ο κ. Χαλκιώτης δημοσιοποιεί επιστολή που έστειλε στη ΝΕΛ με την οποία της ζητεί να επιστρέψει στα δρομολόγια το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Θεόφιλος», με το οποίο είχε διεκδικήσει και αναλάβει άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου.

Προειδοποίηση

Στην επιστολή ο κ. Χαλκιώτης επισημαίνει ότι «οι συγκοινωνιακές ανάγκες της τρέχουσας περιόδου σύνδεσης των νησιών του Β.Α. Αιγαίου με τη Βόρεια Ελλάδα δεν καλύπτονται από το επιβατηγό-οχηματαγωγό "Ταξιάρχης", με αποτέλεσμα να είμαστε αποδέκτες παραπόνων».

Επίσης, προσθέτει ότι το ταχύπλοο «Αίολος Κεντέρης Ι» που δρομολογήθηκε σύμφωνα με την αρ. πρωτ. ΔΜ/Φ.231.41/4323/20-05-2011 απόφαση και για το χρονικό διάστημα από 15-07-2011 έως 30-08-2011, προκειμένου να καλυφθούν οι προαναφερόμενες αυξημένες συγκοινωνιακές ανάγκες, δεν εκτελεί δρομολόγια, ενώ ταυτόχρονα η μηχανική βλάβη του «Θεόφιλος» έχει αποκατασταθεί.

Να επανέλθει ο «Θεόφιλος»

Με βάση τα παραπάνω, ο γενικός γραμματέας ζητεί όπως άμεσα επανέλθει το «Θεόφιλος» στα δρομολόγια των γραμμών,

α) Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου,

β) Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου και

γ) Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Καρλόβασι - ’γιος Κήρυκος, όπως προβλέπεται από την υπ' αρ. 81/2009 σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα κινηθεί η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, καταλήγει η επιστολή.













ΑΠΟ-marinews.gr ΜΕ ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.