Αίτημα της Omega Navigation για προστασία από πιστωτές

Αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της (Chapter 11) κατέθεσε χθες σε δικαστήριο του Τέξας η εισηγμένη στο Nasdaq ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία Omega Navigation, η οποία διαχειρίζεται ένα στόλο από 14 δεξαμενόπλοια. Η αίτηση κατατέθηκε μετά τη μη επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές της.

Η Omega Navigation λάμβανε τον τελευταίο χρόνο συνεχείς προθεσμίες σε ό,τι αφορά τη λήξη των δανειακών της υποχρεώσεων από τους πιστωτές.


Τελευταία προθεσμία που είχε λάβει ύστερα από συμφωνία με τους πιστωτές της ήταν η 9η Ιουνίου, ενώ η προηγούμενη ήταν στις 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Bloomberg στην αίτηση που κατέθεσε σε δικαστήριο του Χιούστον αναφέρει ότι το ενεργητικό της ανέρχεται στα 527,4 εκατ. δολ. και το χρέος στα 359,5 εκατ. δολ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Omega Navigation, διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο κ. Γιώργος Κασσιώτης, η διοίκηση είναι απογοητευμένη από την αδιαλλαξία των κύριων δανειστών της και έχει κινήσει δικαστική διαδικασία στην Ελλάδα. Η Omega διαβεβαιώνει τους πελάτες και τους προμηθευτές της ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του Chapter 11.

Στην ανακοίνωση αναφέρει την εκτίμησή της ότι η διαδικασία του Chapter 11 πτωχευτικού δικαίου των ΗΠΑ, θα διευκολύνει την αναδιάρθρωση των χρεών η οποία έχει σχεδιασθεί και θα αποκαταστήσει την οικονομική υγεία της επιχείρησης. Η απροθυμία των δανειστών να συνεργαστούν οδήγησε τη διοίκησή της στην απόφαση της προστασίας που παρέχει το πτωχευτικό δίκαιο των ΗΠΑ προκειμένου, όπως τονίζει, να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των πλοίων και η παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες της.

Η διαδικασία προστασίας περιλαμβάνει 10 εταιρείες, εκ των οποίων οκτώ είναι πλοιοκτήτριες αντίστοιχου αριθμού πλοίων.

Αντιθέτως δεν περιλαμβάνονται η εταιρεία Omega Management Inc, η εταιρεία τεχνικής διαχείρισης όπως επίσης και η εταιρεία Omnicrom Holdings, θυγατρική της προηγούμενης η οποία ελέγχει το 50% στα πλοία «Omega Duke» και «Alpine Marina». Επίσης δεν περιλαμβάνει την Omega Investments Inc, η οποία ελέγχει το 80% της OD Investment Inc, στην οποία ανήκουν τα πλοία «Megacore Honami», «Megacore Philomena» και δύο υπό ναυπήγηση πλοία (Hull 2295, Hull 2299).

Βασικός νομικός σύμβουλος της Omega Navigation είναι η εταιρεία Bracewell and Giuliani LLP και οικονομικός σύμβουλος η Jefferies & Company, Inc.





























ΑΠΟ-marinews.gr ΜΕ ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.