Diana Shipping: Στόλος με 24 πλοία ξηρού φορτίου

Στα 24 πλοία ξηρού φορτίου ανέρχεται ο στόλος της εισηγμένης στο ΝΥSE, ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Diana Shipping μετά την παραλαβή προχθές του πλοίου «Corona» το οποίο θα μετονομασθεί σε «Arethusa».

Το «Arethusa» είναι ένα panamax 73.593 dwt το οποίο ναυπηγήθηκε το 2007.


Ναύλωση στην Cargill

Ναυλώθηκε στην Cargill International για μία περίοδο 11-13 μηνών με ένα μέσο ημερήσιο ναύλο 13.250 δολ μείον 5% προμήθειες προς τρίτους. Η εταιρεία υπολογίζει ότι τα συνολικά έσοδα της ναύλωσης θα ανέλθουν στα 4,2 εκατ. δολ.

Με την προσθήκη του «Arethusa» ο στόλος της Diana Shipping φθάνει τα 24 πλοία και αποτελείται από 15 panamax, 1 Post-Panamax και 8 Capesize. Η μέση ηλικία του στόλου είναι πολύ χαμηλή, στα 5,8 χρόνια. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία αναμένεται να προσθέσει στον στόλο της δυο ακόμη πλοία τύπου Newcastlemax τα οποία είναι υπο κατασκευή και αναμένεται να παραληφθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2012.

Αυξημένα μεγέθη

Σημειώνεται ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2011 η Diana ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα και κέρδη σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα κέρδη ανήλθαν στα 33,1 εκατ. δολ. έναντι κερδών ύψους 28,8 εκατ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2010 και έσοδα ύψους 69,4 εκατ. δολ. έναντι εσόδων 62,2 εκατ. δολ. το πρώτο τρίμηνο πέρυσι.

Η αύξηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στην προσθήκη τριών νέων πλοίων στο στόλο της Diana Shipping, το προηγούμενο διάστημα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Diana Shipping συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της επίσης εισηγμένης στο αμερικάνικο χρηματιστήριο Diana Conatinerships η οποία δραστηριοποιείται αποκλειστικά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.























ΑΠΟ-marinews.gr ΜΕ ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.