Σε ύψη ρεκόρ οι αφίξεις των τουριστών-Περίπου στα 16,5 εκατομμύρια

Βαθιά ανάσα στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία δίνει φέτος ο τουρισμός. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέα Ανδρεάδη, οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στη χώρα μας θα προσεγγίσουν, εάν δεν ξεπεράσουν, τα 16,5 εκατομμύρια, πολύ κοντά στο ιστορικό ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2007.

Σημαντική άνοδος αναμένεται και στα έσοδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, στο τέλος του πρώτου εξαμήνου οι εισπράξεις από τον εισερχόμενο τουρισμό ήταν αυξημένες κατά 12,6%.

Η θεαματική βελτίωση του εισερχόμενου τουρισμού οφείλεται στην ανάκαμψη των οικονομιών της Ευρώπης, στις ταραχές στις χώρες της Βόρειας Αφρικής, στη διατήρηση των τιμών των ξενοδοχείων σε ανταγωνιστικά επίπεδα και στη βελτίωση του ρυθμού έκδοσης βίζας σε Ρώσους πολίτες. Καθοριστικής σημασίας για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, όπως η Ρόδος και η Κως, ήταν οι πτήσεις εταιρειών χαμηλού κόστους. Σημαντική αύξηση εμφανίζουν και οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αρθεί πλήρως το καμποτάζ. Αντίθετα, ο εσωτερικός τουρισμός, λόγω της ύφεσης και της μείωσης των εισοδημάτων, εμφανίζει μείωση της τάξης του 20%.

Σε συνάντηση που είχαν χθες με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, εν όψει της ΔΕΘ, εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού ζήτησαν τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και των υψηλών τελών των αεροδρομίων, του γνωστού «σπατόσημου».









ΑΠΟ-marinews.gr
ΠΗΓΗ: Kathimerini.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.