Ο ΟΛΠ στο 6 ετήσιο ελληνικό roadshow στο Λονδίνο

Σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την οικονομία, αλλά και για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, πραγματοποιείται στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου το 6 ετήσιο ελληνικό roadshow στο Λονδίνο με οργανωτή το Χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Bloomberg.

Χορηγοί στο 6ο roadshow είναι οι Alpha Finance, η Cheuvreux, η Citi, η EFG Eurobank,η Euroxx, η Investment Bank of Greece και η National Securities.

Στο 6ο road show έχουν δηλώσει συμμετοχή 30 εισηγμένες. Πρόκειται για τις Alpha Bank, ATE, Βιοχάλκο Coca Cola, Efg Eurobank, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Folli Follie Group, Fourlis, Frigoglass, Γεκ Τέρνα, Γρ. Σαράντης, Ελληνικά Χρηματιστήρια, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, MPB, Μέτκα, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Τράπεζα Κύρπου, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ, Σιδενόρ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Τέρνα Ενεργειακή και Τιτάν.

Παρά τη διεθνή συγκυρία η αναγνωρισιμότητα του συγκεκριμένου road show, αλλά και το ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην οικονομία της χώρας μας, δημιουργούν έντονο ενδιαφέρον τόσο από ξένα funds όσο και από μεγάλους ιδιώτες επενδυτές στο συγκεκριμένο show.

Ας σημειωθεί ότι και το 2010 -χρονιά επίσης εξαιρετικά κρίσιμη για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά- συμμετείχαν στην εκδήλωση 100 ξένα funds, από 11 χώρες, εκπροσωπούμενα από 150 fund managers, ενώ είχαν κλειστεί και διενεργήθηκαν 800 συναντήσεις.

Eυκαιρία
Όπως παρατηρούν χρηματιστηριακοί παράγοντες, το συγκεκριμένο road show αποτελεί ευκαιρία για τις εισηγμένες να παρουσιάσουν στους ξένους επενδυτές τα πραγματικά δεδομένα για την ελληνική οικονομία, τις προβλέψεις τους για την πορεία της οικονομίας και να σχολιάσουν τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς εξελίξεις.

Συγχρόνως αποτελεί μία σοβαρή ευκαιρία να αναφερθούν στις προοπτικές των επιχειρήσεών τους και στην πορεία των προσαρμογών που έχουν πραγματοποιήσει στη βάση της κρίσης. Θέματα ρευστότητας, ανταγωνιστικότητας και επέκτασης σε αγορές του εξωτερικού αναμένεται να είναι τα πρώτα στην ατζέντα των συναντήσεων των ελληνικών επιχειρήσεων με τους ξένους επενδυτές.

Ειδικού ενδιαφέροντος κεφάλαιο αναμένεται να αποτελέσουν εκ νέου οι αποκρατικοποιήσεις και οι τράπεζες, κλάδος στενά συνδεδεμένος με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος επλήγη κυρίως λόγω της κρίσης χωρίς να αποτελεί μέρος της κρίσης αυτής.

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις επιχειρήσεις να είναι παρούσες σε μεγάλα συνέδρια του εξωτερικού.










ΑΠΟ-marinews.gr
Της Ειρήνης Σακελλάρη
Irsakel@pegasus.gr
για την Ημερησία

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.