"Ο κ. Παμπούκης κατάλαβε πλήρως το τεράστιο λάθος του κυβερνώντος κόμματος"


Μιχ.Λάμπρος
"Είναι αξιοπερίεργο αυτό που αντικρίσαμε σήμερα να εξαναγκάζεται ένας Υπουργός σε παραίτηση επειδή απλά είχε το θάρρος και την παρρησία να πεί τα πράγματα με το όνομά τους".
« Ως κεραυνός εν αιθρία χτύπησε το Ναυτιλιακό κόσμο του Πειραιά η παραίτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χάρη Παμπούκη.

Όπως όλα δείχνουν ο κύριος Υπουργός οδηγήθηκε σε αυτή την απρόσμενη παραίτηση διότι δεν έγινε αποδεκτή από τον κύριο Πρωθυπουργό η ξεκάθαρη και θαρραλέα του πρόταση για την επανασύσταση και επαναλειτουργία του ΥΕΝ μαζί με το Λιμενικό Σώμα.

Είναι αξιοπερίεργο αυτό που αντικρίσαμε σήμερα να εξαναγκάζεται ένας Υπουργός σε παραίτηση επειδή απλά είχε το θάρρος και την παρρησία να πεί τα πράγματα με το όνομά τους.

Ο κ. Παμπούκης κατάλαβε πλήρως το τεράστιο λάθος του κυβερνώντος κόμματος να προχωρήσει στην κατάργηση και την κατάτμηση ενός Υπουργείου που περιλαμβάνει στους κόλπους του την ισχυρότερη Eμπορική Ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια Ναυτιλία που αποτελεί μαζί με τον Τουρισμό τον μεγάλο πνεύμονα ενίσχυσης της εθνικής μας οικονομίας» και προσέθεσε;
«Όταν ολόκληρος ο Ναυτιλιακός κόσμος του Πειραιά και του Λονδίνου ζητά απεγνωσμένα από την Κυβέρνηση την ανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με την αρχική επιτυχημένη συνταγή λειτουργίας του, όταν ένας Υπουργός του βεληνεκούς του κ. Χάρη Παμπούκη διαπιστώνει πεντακάθαρα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα ότι κάτι δεν πάει καλά στην Ακτή Βασιλειάδη και έχει το θάρρος να το ανακοινώσει δημόσια και να προτείνει την κατάλληλη λύση και συναντά τέτοια αντίδραση από συναδέλφους του που τον οδηγούν σε αντρίκια παραίτηση διερωτώμεθα τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αφυπνιστούν οι Κυβερνώντες αυτού του τόπου και να καταλάβουν επιτέλους ότι ο κατήφορος της λειτουργίας των υπηρεσιών του πρώην ΥΕΝ και του Λιμενικού Σώματος δεν έχουν τελειωμό.
Φοβούμεθα ότι με όλες αυτές τις Κυβερνητικές παλινωδίες και τους άστοχους χειρισμούς στη μεγάλη υπόθεση της Ελληνικής και Ελληνόκτητης Ναυτιλίας οδηγούμεθα στον αφανισμό του θαύματος της Ελληνικής Θαλάσσιας Παντοκρατορίας που ο μεγαλύτερος και σπουδαιότερος λόγος που έφθασε στην παγκόσμια κορυφή ήταν διότι είχε ένα ανεξάρτητο και πανίσχυρο Υπουργείο και ένα σταθερό και επιτυχημένο Λιμενικό Σώμα.»






ΑΠΟ-marinews.gr
Άρθρο του: Μιχάλη Λάμπρου Αντιπροέδρου ΣΕΕΝ Κλάδου Κρουαζιεροπλοίων και Γενικού Διευθυντή Majestic International Cruises Inc.
για την εφημερίδα η "ΑΞΙΑ"

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.