«Ανανέωση Ειδικών Συνθέσεων για Πλοία Όλων των Κατηγοριών»

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμποριού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αρ. Πρωτ. 71 Πειραιάς, 1/8/2011
Προς:
• Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστηκότητας και Ναυτιλίας
κο Μιχάλη Χρυσοχοίδη
• Αναπ/τη Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
κο Χάρη Παμπούκη 


Κοιν.: - Γ.Γ. Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
- Δ.Ν.ΕΡ
- Π.Ν.Ο – Ναυτεργατικά Σωματεία
- Ημερήσιο Τύπο και Λοιπά Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Ανανέωση Ειδικών Συνθέσεων για Πλοία ΄Ολων των Κατηγοριών

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θέλει να καταγγείλει την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κο Χ. Παμπούκη, ο οποίος σε μια περίοδο που η ανεργία μαστίζει χιλιάδες Ναυτεργάτες όλων των κλάδων και η επαγγελματική ανασφάλεια δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη προχώρησε σε ανανέωση των ειδικών συνθέσεων σε πολλές δεκάδες πλοία όλων των κατηγοριών με τις οποίες κατά παρέκκλιση της υφιστάμενης νομοθεσίας (νόμος για τις οργανικές συνθέσεις) μειώνονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας Ελλήνων Ναυτεργατών στα ανωτέρω πλοία.
Η ΠΕΝΕΝ ήταν και είναι σταθερά κατά των ειδικών συνθέσεων και με έγγραφό της πρόσφατα (Ιούνης 2011) προς τον ίδιο τον κο. Παμπούκη ζήτησε να μην ανανεωθεί (θέση της ΠΕΝΕΝ είναι η κατάργηση όλων των ειδικών συνθέσεων) καμία ειδική σύνθεση η οποία πέρα από τις επιπτώσεις που έχει στην απώλεια θέσεων εργασίας έχει επίσης σημαντική αρνητική επίπτωση και στα ασφαλιστικά μας ταμεία (ΝΑΤ, ΚΕΑΝ, Ταμεία Πρόνοιας), τα οποία ως γνωστό με παρόμοια μέτρα έχουν οδηγηθεί σε δραματική οικονομική κατάσταση.
Είναι άξιο απορίας πως σε αυτές τις δύσκολες και δραματικές περιστάσεις για το Ναυτεργατικό μας κόσμο ο αρμόδιος υπουργός να αποφασίζει ερήμην των Ναυτεργατών και των συνδικάτων τους, (εκτός αν υπήρχε προφορική ή άλλου είδους συναίνεση που η ΠΕΝΕΝ αγνοεί) τον εξοστρακισμό εκατοντάδων Ναυτεργατών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων.
Καταδικάζουμε με το πιο έντονο τρόπο οποιαδήποτε μεθόδευση μείωσης των θέσεων εργασίας και απορρίπτουμε κατηγορηματικά το άθλιο επιχείρημα ότι οι συνθέσεις αυτές ανανεώνονταν και τα προηγούμενα χρόνια.
Η αλήθεια είναι στον βαθμό που συνέβαινε κάτι τέτοιο γινόταν εν κρυπτό και πίσω από τις πλάτες των ναυτεργατών.
Ειδικές αυτές συνθέσεις αφορούν πάνω από 70 πλοία Φ/Γ, Δ/Ξ και επιβατηγά. ΄Ενα εύλογο και κρίσιμο ερώτημα είναι: με ποια κριτήρια δίνονταν αυτές οι ειδικές συνθέσεις τη στιγμή που αποδεδειγμένα επηρεάζουν αρνητικά τόσο την ασφάλεια όσο και τις συνθήκες εργασίας των υπολοίπων Ναυτεργατών.
Καλούμε τον Υπουργό κο Παμπούκη έστω και τελευταία στιγμή να ανακαλέσει και σε καμία περίπτωση να μην υλοποιήσει τις απαράδεκτες μειώσεις των συνθέσεων.
Αντίθετα πρέπει να τηρεί και να εφαρμόζει απαρέγκλιτα την ισχύουσα νομοθεσία περί οργανικών συνθέσεων.
Τέλος καλούμε τον Υπουργό να μας παράσχει πλήρη στοιχεία σε ότι αφορά τις αποφάσεις του για τις μειωμένες συνθέσεις, σε πόσα πλοία δόθηκαν, ποιών Ναυτιλιακών Εταιριών, ποιος είναι ο αριθμός των πλοίων και ο αριθμός των Ναυτεργατών. Επίσης θέλουμε να γνωρίζουμε την θέση (προφορική ή γραπτή) και την πρόταση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου (Δ.Ν.ΕΡ)».







ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.