Σομαλοί πειρατές άφησαν ελεύθερο πλοίο ελληνικών συμφερόντων


Ένα πετρελαιοφόρο που κατελήφθη από πειρατές στον Ινδικό Ωκεανό τον Οκτώβριο με 24μελές πλήρωμα αφέθηκε ελεύθερο σήμερα μετά από «μακρά και πολύ οδυνηρή ομηρία», και μετά την απώλεια ενός μέλους του πληρώματος, ανακοίνωσε η εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο.
«Η Paradise Navigation SA, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του πλοίου MV Polar, που κατελήφθη σε απόσταση περίπου 600 ναυτικών μιλίων στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας στις 30 Οκτωβρίου 2010, ανακοίνωσε ότι το πλοίο της αφέθηκε ελεύθερο σήμερα από τους εγκληματίες που το είχαν καταλάβει», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
Η ελληνική εφοπλιστική εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις συνομιλίες που οδήγησαν στην απελευθέρωση του πλοίου, αλλά εξέφρασε τη λύπη της για το ότι «έμεινε ουσιαστικά χωρίς καμία βοήθεια» στις διαπραγματεύσεις της με τους πειρατές, παρά τις περιπολίες που γίνονταν από δεκάδες πολεμικά πλοία διαφορετικών εθνικοτήτων.
«Είναι μια θλιβερή μαρτυρία της αναποτελεσματικότητας των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της πειρατείας», πρόσθεσε η εταιρεία. «Υπάρχουν αμφιβολίες για την ύπαρξη πολιτικής βούλησης για την ανάληψη των αναγκαίων πρωτοβουλιών; ως εκ τούτου η κατάληψη πλοίων όπως το MV Polar και η χρήση του ως «ναυαρχίδα» για επιθέσεις σε πλοία του εμπορικού ναυτικού, είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό», λέει η εταιρεία.
Κατά τη στιγμή της κατάληψης του, το δεξαμενόπλοιο υπό σημαία του Παναμά και χωρητικότητας 72.825 τόνων, είχε 24 μέλη πληρώματος: έναν Ρουμάνο, τρεις Έλληνες, τρεις Μαυροβούνιους, έναν Σέρβο και δεκαέξι Φιλιππινέζους, σύμφωνα με την εταιρεία. Όμως, ένας από το πλήρωμα, ο Προυντέντε Καμπράλ, πέθανε κατά την κράτηση του το Νοέμβριο.
Η Paradise Navigation δήλωσε ότι Σομαλοί πειρατές κρατούν σήμερα 25 πλοία και 600 μέλη πληρώματος για τους οποίους ζητούν λύτρα εκατομμύρια δολάρια.


ΑΠΟ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.