ΗΑΤΤΑ: Τα τέλη διώχνουν την κρουαζιέρα

Δεν έχει τέλος με τα τέλη αλλά και με τις περιπέτειες που επιδαψιλεύουν οι πολιτικές που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο “πολύπαθο” τομέα.

Με ανακοίνωση του ο HATTA καταγγέλλει την επιβολή τελών στο λιμάνι της Κέρκυρας ενώ την ίδια στιγμή η ένωση των ημερόπλοιων λέει αντίο στην φετινή περίοδο μετά και τα γνωστά προβλήματα με τον ρωσικό Νηογνώμονα.

Στην ανακοίνωση του ο ΗΑΤΤΑ αναφέρει τα ακόλουθα:



“Για άλλη μια φορά ο τουριστικός κόσμος αιφνιδιάζεται από την επιβολή νέου τέλους, αυτή τη φορά στο λιμάνι της Κέρκυρας που υποδέχεται κρουαζιερόπλοια, με έναρξη ισχύος την 1η Σεπτέμβρη 2011.

Έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει στην πολιτεία ότι οι όποιες αυξήσεις ή / και νέες επιβαρύνσεις, που αφορούν τον τουριστικό τομέα και τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της κρουαζιέρας, δεν είναι δυνατό να εφαρμόζονται αιφνιδιαστικά και μάλιστα εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Πέρα από τη δημιουργία εξαιρετικά κακής εικόνας και δυσφήμιση για τη χώρα μας, από την έλλειψη αξιοπιστίας, υπάρχει και αντικειμενικό πρόβλημα για την οργανωμένη τουριστική αγορά.

Τα τουριστικά γραφεία και οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν ήδη προγραμματίσει τις επισκέψεις τους στο λιμάνι και τις εκδρομές, υπολογίζοντας το κόστος και επιμερίζοντας το στους πελάτες τους.

Σύμφωνα δε και με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία για την προστασία του καταναλωτή, δεν επιτρέπεται η αύξηση της τιμής του τουριστικού πακέτου.

Αίτημα του ΗΑΤΤΑ είναι η μετάθεση της ημερομηνίας εφαρμογής της απόφασης επιβολής του νέου τέλους για την 1η Ιανουαρίου 2012 ώστε να γίνει ανάλογη πρόβλεψη στις συμφωνίες της επόμενης χρονιάς, και με την προϋπόθεση ότι το τέλος αυτό αντιπροσωπεύει την απαραίτητη ανταποδοτικότητα με την εγκατάσταση και λειτουργία νέου απαραίτητου εξοπλισμού”.










ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.