Οι βασικοί άξονες της Εθνικής Λιμενικής Στρατηγικής

- Παρουσίαση του Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Θ. Πάλλη των αξόνων της Εθνικής Λιμενικής Στρατηγικής στην ΕΛΙΜΕ

Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Θάνος Πάλλης, στη (χθεσινή) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), έδωσε το στίγμα της Εθνικής Λιμενικής Στρατηγικής. 


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πάλλης παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πολιτικής που προετοιμάζει, με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ανταγωνιστικού, αξιόπιστου, αποτελεσματικού και λειτουργικού Εθνικού Λιμενικού Συστήματος, που θα είναι έτοιμη το επόμενο διάστημα.

Σε αυτή την προσπάθεια, η συναίνεση των αρμόδιων φορέων είναι καθοριστικής σημασίας, γι’ αυτό και αναπτύχθηκε ουσιαστικός διάλογος με τα μέλη της ΕΛΙΜΕ και τέθηκαν οι βάσεις μιας δημιουργικής συνεργασίας.

Οι βασικοί άξονες της Εθνικής Λιμενικής Στρατηγικής προσδιορίζονται ως εξής:
· Οι Ελληνικοί λιμένες πρέπει να εξειδικευτούν σε συγκεκριμένες αγορές και να αναπτύξουν στοχευμένες στρατηγικές ανάπτυξης.
· Η ευελιξία και αυτονομία των λιμένων θα ενισχυθεί. με στόχο την άμεση απόκρισή τους στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στις διεθνείς αγορές.
· Οι διαδικασίες εποπτείας από το Υπ. Ανταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας θα απλοποιηθούν, με παράλληλη μείωση της γραφειοκρατίας.
· Ο έλεγχος των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε. θα παραμείνει στο δημόσιο, με ταυτόχρονη παραχώρηση του δικαιώματος παροχής λιμενικών υπηρεσιών σε ιδιώτες.
· Η αποτελεσματική διαχείριση των μικρών σε μέγεθος λιμένων, επιβάλλει τη δημιουργία κατάλληλων φορέων διαχείρισης.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους διακριτούς ρόλους της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, που καθιστά αναγκαία τη συνεργασία τους.










ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.