Δεξαμενόπλοια και φορτηγά στα διαλυτήρια

Ενθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία των διαλύσεων την προηγούμενη εβδομάδα αφού ο συνολικός όγκος
ξεπέρασε τα 2 εκ. DWT αλλά με κάποιες επιφυλάξεις λόγω της ευρύτερης οικονομικής αστάθειας, για το πόσο αυτή η πορεία θα συνεχιστεί.
Από τον συνολικό αριθμό των διαλύσεων 2,077,114 DWT το 47% ήτανε πλοία ξηρού φορτίου και το υπόλοιπο 53% δεξαμενόπλοια.


✏ Αβεβαιότητα επικρατεί στην Ινδία λόγω ότι οποιοδήποτε όφελος αποκόμισαν από την αύξησητιμής του ‘Steel Plate” όπου στη πορεία διόρθωσε, ακυρώθηκε από την πτώση της ρουπίας συγκριτικά με το δολάριο Αμερικής με αποτέλεσμα οι Cash Buyers να είναι σε κατάσταση αναμονής και να μην προσφέρουν υψηλές τιμές.

Οι τιμές στην Ινδία κυμάνθηκαν χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα, από $ 505 - $ 525 για πλοία ξηρού και δεξαμενόπλοια αντίστοιχα.

✏ Το Πακιστάν, παρά την αύξηση τιμής του ‘Steel Plate’, διατήρησε μία επιφυλακτική στάση αποφεύγοντας να ανοίξει ένα «πόλεμο» τιμών με την Ινδία αφού η δεύτερη βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω της ρουπίας και από την άλλη το Μπαγκλαντές ετοιμάζεται να κλείσει, οπότε το όφελος θα είναι δεδομένο χωρίς να χρειαστεί να αυξήσει τιμές.

Οι τελευταίες τιμές που πρόσφερε το Πακιστάν παραμείνανε σταθερές από $ 490 - $ 515 για πλοία ξηρού και δεξαμενόπλοια αντίστοιχα

✏ Χωρίς να έχει ανακοινωθεί παράταση και πλησιάζοντας στην ημερομηνία κλεισίματος για το Μπαγκλαντές, καμία πράξη δεν έλαβε χώρα ενώ πολλοί πιστεύουν ότι τελικά θα δοθεί παράταση. Οι τιμές, κυμάνθηκαν από $ 500 - $ 520 για πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια μειωμένες σχετικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

✏ Με τις τιμές στην Κίνα να ______δείχνουν μία σταθερότητα για το μεγαλύτερο μέρος του 2011, οι πτώσεις των τιμών του ‘Steel Plate’ αλλά και του χαλκού ώθησε τους τελικούς αγοραστές να είναι επιφυλακτικοί και να μην προσφέρουν υψηλές τιμές με τον φόβο περεταίρω πτώσης.

Οι τιμές παρουσίασαν πτώση και κυμάνθηκαν από $ 440 - $ 460 για πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια.




ΑΠΟ-marinews.gr
ΠΗΓΗ: G.Moundreas SA

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.