Tα ναυάγια με τοξικά – πυρηνικά απόβλητα στη Μεσόγειο

- Ομιλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, απαντώντας στην με αριθμό 1326/26.9.2011 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχαήλ Κριτσωτάκη προς σχετικά με τα ναυάγια με τοξικά – πυρηνικά απόβλητα στη Μεσόγειο.
«Κατ’ αρχήν, κυρία Πρόεδρε να ενημερώσω κι εσάς και τον κύριο συνάδελφο ότι μιλώ ως Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και μόνο. Δεν υπάρχει κάποια ευρύτερη συνεννόηση, εξουσιοδότηση.

Απλά, δεν κατάλαβα αν ο συνάδελφος το θέμα αυτό το έχει υποβάλει και με τη διαδικασία της ερώτησης –όχι της επίκαιρης ερώτησης- στα συναρμόδια Υπουργεία, για να πάρει εγγράφως, όπως προβλέπεται, απαντήσεις. Κι αν ναι, τι απαντήσεις έχει πάρει από τα υπόλοιπα Υπουργεία; Νομίζω ότι αυτός είναι ο δόκιμος τρόπος, ο κοινοβουλευτικός, όταν θέλουμε από πολλά Υπουργεία να πάρουμε απαντήσεις και να διασταυρώσουμε απόψεις.
Κυρία Πρόεδρε, εγώ θα συμφωνήσω ότι το ευρύτερο θέμα της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος είναι ένα ζωτικό, ένα κρίσιμο θέμα στο σύγχρονο κόσμο και ιδιαίτερα στη Μεσόγειο και στην πατρίδα μας. Και αυτή η κρισιμότητα, νομίζω, επιβάλλει ευαισθησία, την οποία αναγνωρίζω στο συνάδελφο και στην πρωτοβουλία του –εξάλλου είναι διαρκής και διαχρονική- αλλά και περισσότερη προσοχή, την οποία δεν θα απένειμα με την ίδια ευκολία, όπως αναγνώρισα την ευαισθησία.
Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μια αναφορά, μια καταγγελία κάποιου μέλους κάποιας περιβαλλοντικής οργάνωσης σε κάποιο περιφερειακό Συνέδριο, το τέταρτο, πέμπτο που έγινε πρόσφατα. Χωρίς να υποτιμώ ούτε το φορέα της άποψης, ούτε το Συνέδριο στο οποίο διατυπώθηκε, υπάρχει, όμως, μια άποψη που λέει ότι σ’ όλη αυτήν την ιστορία εμπλέκεται το οργανωμένο έγκλημα, η μαφία και οι κυβερνήσεις και καλείται η Κυβέρνηση να συντονίσει τις υπόλοιπες κυβερνήσεις που μαζί με την μαφία και το οργανωμένο έγκλημα.
Θέλω, λοιπόν, να πω ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής δεν έχουν καμία αναφορά, όχληση, καταγγελία στα αρμόδια τμήματά τους γι’ αυτό το γεγονός ή για παρεμφερή γεγονότα.
Για όλα τα υπόλοιπα νομίζω ότι δεν μας χωρίζει ούτε στο επίπεδο των απόψεων, ούτε στο επίπεδο του τι πρέπει να πράξουμε καμία απόσταση με τον κύριο συνάδελφο».

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ:
«Δεν μπορώ να κατανοήσω, κυρία Πρόεδρε, γιατί ήθελε ο κύριος συνάδελφος να κλείσει εδώ η διαδικασία, να στερήσει δηλαδή τη δυνατότητα και σε εμένα να απαντήσω. Όπως ο συνάδελφος είπε τι θα περίμενε από την Κυβέρνηση, θα ήθελα να του πω και εγώ τι θα περίμενα από ένα σοβαρό εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου που έχει μια καταγγελία, όπως τη χαρακτήρισα στην πρωτολογία μου. Και αντί να έρθει σε μια επαφή ή να κάνει μια απλή κοινοβουλευτική ερώτηση στο Υπουργείο Παιδείας που εποπτεύει το ΕΛΚΕΘΕ, το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ και την Ελληνική Επιτροπή για την Ατομική Ενέργεια και να δει αν έχει στοιχειώδη βασιμότητα αυτή η αναφορά, ούτως ώστε να τη φέρει με τη διαδικασία της επίκαιρης ερώτησης, εγκαλεί την Κυβέρνηση γιατί πίσω από τις φήμες και πίσω από τους ψιθύρους κάποιου περιβαλλοντολόγου δεν έχει γίνει κάποιο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για να πάρει απαντήσεις ο κ. Κριτσωτάκης.
Θα ήταν πάρα πολύ απλό αν ο στόχος δεν ήταν οι εντυπώσεις και ήταν η ουσία».








ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.