Ακτοπλοΐα: Παρατείνονται οι συμβάσεις για τις άγονες γραμμές

Την παράταση ισχύος για τέσσερις μήνες των συμβάσεων για τις άγονες γραμμές που λήγουν στα τέλη του Οκτωβρίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη 18 Οκτωβρίου.

Το ΣΑΣ αποφάσισε ακόμη την προκήρυξη των διαγωνισμών για 35 άγονες γραμμές, καθώς αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα χρηματοδότησής τους που είχαν παρουσιαστεί.

Το ΣΑΣ έκοψε δύο άγονες γραμμές (Θεσσαλονίκη - Κυκλάδες - Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη - Μυτιλήνη) για τις οποίες ωστόσο δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον ούτε πέρυσι, ενώ υπάρχει εκκρεμότητα με την άγονη γραμμή της Κασοκαρπαθίας. Ο σχεδιασμός προβλέπει την επιδότηση της μισής απόστασης, έτσι ώστε συνολικά να μη μειωθούν τα δρομολόγια.

Πάντως να σημειωθεί ότι σε ορισμένες γραμμές σημειώθηκε και αύξηση του μισθώματος. Πρόκειται για τοπικές γραμμές στη Λήμνο και στην Κάλυμνο, οι οποίες ήταν ζημιογόνες για τους πλοιοκτήτες της περιοχής.






ΑΠΟ-marinews.gr
ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική
Μερική Αναδημοσίευση

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.