Η Βραζιλία, έκτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη


Η Βραζιλία αποτελεί πλέον την έκτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, αφήνοντας στην έβδομη θέση τη Βρετανία, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (CEBR). Οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Γερμανία και η Γαλλία κατέλαβαν τις πέντε πρώτες θέσεις, ενώ η Ινδία βρέθηκε στη δέκατη θέση.
Η άνοδος της Βραζιλίας στη σχετική λίστα των δέκα μεγαλύτερων οικονομιών αποτελεί μέρος μιας τάσης που αναμένεται να έχει ενταθεί μέχρι το 2020, όταν στις έξι πρώτες θέσεις εκτιμάται ότι θα βρίσκονται, πλην των ΗΠΑ, μόνο αναπτυσσόμενες χώρες. «Θεωρώ ότι αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης οικονομικής αλλαγής, η οποία δεν έχει απλώς να κάνει με μια μετατόπιση από τη Δύση στην Ανατολή. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι τα πηγαίνουν πολύ καλά οι χώρες που παράγουν ζωτικής σημασίας αγαθά, όπως τρόφιμα και ενέργεια, ανεβαίνοντας σταδιακά στη σχετική οικονομική κατάταξη», υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος του CEBR, Ντάγκλας ΜακΟυίλιαμς. «Οι χώρες που αναπτύσσονται με τον ταχύτερο ρυθμό είναι αυτές των αναδυόμενων αγορών, όπως η Βραζιλία, η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας, Γκουίντο Μαντέγκα, στην ιστοσελίδα του υπουργείου του, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έκθεσης. Ξεχωριστή έκθεση του ΔΝΤ εκτιμά πως η Βραζιλία θα ξεπεράσει έως το 2016 και τη Γαλλία, για να καταστεί η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Σύμφωνα με την έκθεση του CEBR, η οικονομία της Βραζιλίας επωφελείται από τα μεγάλα αποθέματα φυσικών πόρων καθώς και από μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη και πλούσια σε μετρητά μεσαία τάξη, σε αντίθεση με τη βρετανική οικονομία, που απειλείται από εθνική κρίση χρέους και καλείται να αντιμετωπίσει με μια έλλειψη τραπεζικών πιστώσεων. «Η Βραζιλία διαθέτει ποικιλία φυσικών πόρων, στην οποία μπορεί να βασιστεί, όπως τα αποθέματα χρυσού και αργύρου, αλλά και τα κοιτάσματα πετρελαίου ανοικτής θαλάσσης και ορυκτού πλούτου στον Αμαζόνιο. Στον αντίποδα, η βρετανική οικονομία μαστίζεται από τα προβλήματα της Ευρωζώνης», τονίζει ο πρώην οικονομικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πίτερ Σλόου.



ΠΗΓΗ: Καθημερινή




ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.