Αξιό...πλοα: Οι μνημονιακοί και οι ...αντιμνημονιακοί της Ναυτιλίας


- Καλημέρα σε όλους. Υπάρχει «διχασμός προσωπικότητας» όσο αφορά την ανάγνωση των στατιστικών που αφορούν τη δύναμη της ελληνικής σημαίας. Το επικοινωνιακό κομμάτι είναι χωρισμένο στα δύο. Σε αντι-μνημονιακούς και μνημονιακούς!

- Έδωσε, που λέτε, τα στοιχεία η Στατιστική Υπηρεσία σύμφωνα με τα οποία:

- 1) Κατά 3,8% μειώθηκε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 κοχ και άνω, τον Οκτώβριο 2011 σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2010. Το 2010 είχε μειωθεί 0,4% έναντι του 2009.

- 2) Η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 κοχ και άνω, αυξήθηκε κατά 0,7%, έναντι αύξησης 3,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

- Και ανοίγεις να διαβάσεις και βλέπεις, ο ένας να γράφει ότι «Πιστός στην ελληνική σημαία παραμένει ο εφοπλισμός» και ο άλλος ότι «Γυρίζουν την πλάτη στη ελληνική σημαία».

- Με λίγα λόγια «παρτ’ αβγό και κούρευτο» ή όπως λένε και οι ειδικοί, «οι αριθμοί είναι ένας σίγουρος δρόμος για να πεις ψέματα». Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές.

- Οι μεν αναδεικνύουν τα στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν τη δυσαρέσκεια του ελληνικού εφοπλισμού για την κατάργηση του ΥΕΝ στην οποία είχε προχωρήσει η μνημονιακή κυβέρνηση Παπανδρέου και οι άλλοι αναδεικνύουν, μέσω αριθμών, τη …στήριξη του ελληνικού εφοπλισμού στην τότε κυβέρνηση, συνέχεια της οποίας είναι grosso modo και η σημερινή του Παπαδήμου.



Μερική Αναδημοσίευση
από την εφημερίδα
Η ΑΞΙΑ




ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.