Πρώτη πάλι η Κίνα σε ναυπηγήσεις

Η Κίνα υποστηρίζει ότι θα κλείσει τη χρονιά, επανακτώντας την πρώτη θέση στις ναυπηγήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία του China Association of the Shipbuilding Trade (CAST), το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, τα ναυπηγεία της χώρας έχουν κερδίσει παραγγελίες για 33,6 εκατ. dwt.

Οι παραγγελίες στα ναυπηγεία της Κίνας είναι μειωμένες κατά 47,34% σε σύγκριση με το 2010, λόγω της ύφεσης στη ναυτιλία. Αλλά είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι η ανταγωνίστρια Νότιος Κορέα, σύμφωνα με τους Κινέζους.

Στοιχεία για την Κορέα

Η CAST εκτιμά ότι, κατά την ίδια περίοδο, τα ναυπηγεία της Κορέας έχουν αποκτήσει παραγγελίες ύψους 27,4 εκατ. dwt.

Ωστόσο, οι Κινέζοι αξιωματούχοι παραδέχονται ότι η πρώτη θέση θα μπορούσε να αλλάξει χέρια και την επόμενη χρονιά. Οι Κινέζοι αξιωματούχοι αναφέρονται σε εκτιμήσεις αναλυτών, σύμφωνα με τις οποίες οι παραγγελίες δεξαμενοπλοίων και πλοίων ξηρού χύδην φορτίου, στις οποίες δίνουν έμφαση τα κινεζικά ναυπηγεία, θα εμφανίσουν περαιτέρω μείωση το νέο έτος. Αντιθέτως, η κινητικότητα σε ναυπηγήσεις πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) θα αποβεί επωφελής για τα κορεατικά ναυπηγεία, που είναι πολύ ανταγωνιστικά σε αυτού του είδους υψηλής αξίας πλοία.

Πάντως, τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons εμφανίζουν την Κίνα και τη Νότιο Κορέα σε απόσταση αναπνοής, καθώς η Κίνα έχει κερδίσει παραγγελίες, ύψους 26,8 εκατ. dwt, ενώ η Νότιος Κορέα παραγγελίες ύψους 26,5 εκατ. dwt.

Συνολικά 39%

Ωστόσο, τα στοιχεία Clarksons σχετικά με τις ανεκτέλεστες παραγγελίες επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της Κίνας, καθώς οι Κινέζοι ναυπηγοί ελέγχουν με βάση τo gross tonnage, το 39% του συνολικού βιβλίου παραγγελιών και η Νότιος Κορέα το 32,5%.



ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική



ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.