Επιβατηγά πλοία: Νέους κανόνες ασφαλείας εξετάζει η ΕΕ

Την τακτική της αεροπορικής βιομηχανίας η οποία από ετών θέτει στο μικροσκόπιο αεροπορικά ατυχήματα με αποτέλεσμα να αναβαθμίζει τους διεθνείς κανονισμούς αλλά και τα επίπεδα εκπαίδευσης φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αιτία το πρόσφατο τραγικό ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia στις Ιταλικές ακτές το οποίο και έχει πυροδοτήσει ένα νέο εκτεταμένο μάλιστα κύκλο συζητήσεων στο οποίο εμφανίζονται να συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από τους τομείς της ναυπηγικής, των νηογνωμόνων, των θεμάτων ασφαλείας ακόμη και του τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης. Ήδη το ανακύψαν θέμα απασχολεί και τις αρμόδιες επιτροπές του ΙΜΟ αλλά μόλις πρόσφατα η ΕΕ έθεσε νέο στόχο για την ασφάλεια των επιβατηγών πλοίων.

Μάλιστα η αναθεώρηση των κανόνων ασφαλείας θα πρέπει σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και αρμόδιο επίτροπο μεταφορών Siim kallas να δώσει προτεραιότητα, μεταξύ άλλων, στα εξής ζητήματα: το σχεδιασμό και την ευστάθεια των επιβατηγών πλοίων, τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα, την εκπαίδευση του πληρώματος και την ασφαλή λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών εκκένωσης εκτάκτου ανάγκης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επιπτώσεις του ατυχήματος στην τουριστική βιομηχανία αλλά και την κρουαζιέρα οδηγεί εσπευσμένα σε συζητήσεις σε επίπεδο ΕΕ καθώς όπως έγινε γνωστό ο αντιπρόεδρος θα παρουσιάσει τη θέση της Επιτροπής στην Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προσεχή Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012








ΠΗΓΗ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.