Επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά του ξηρού φορτίου


Ιδιαίτερα ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες υπάρχουν σήμερα στην αγορά του ξηρού φορτίου όμως εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά ένας περιορισμένος αριθμός πλοιοκτητών είναι σε θέση να τις εκμεταλλευθεί.

Αυτό ανέφερε η πρόεδρος του ομίλου της Νavios Αγγελική Φράγκου στους επενδυτές αναλύοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας της για το τελευταίο τρίμηνο του 2011.


Σήμερα, πρόσθεσε, η αγορά είναι για όσους διαθέτουν ρευστότητα.

Η Navios Partners διαθέτει σήμερα ένα στόλο από 18 πλοία ξηρού φορτίου. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διανείμει μέρισμα 0,44 δολάρια ανά μετοχή για το τελευταίο τρίμηνο του 2011. Τα έσοδά της ανήλθαν στα 50,5 εκατ. δολάρια, αύξηση 18,8% έναντι του 2010 ενώ τα καθαρά της έσοδα διαμορφώθηκαν στα 18,4 εκατ. δολάρια.

Η κ. Φράγκου εξάλλου αναφέρθηκε στις ισορροπίες της αγοράς του ξηρού φορτίου μεταξύ της υπάρχουσας χωρητικότητας πλοίων και της ζήτησης για τη μεταφορά φορτίων. Είπε μάλιστα ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ανησυχίες σε σχέση με τη δυνατότητα απορρόφησης από τη βιομηχανία της χωρητικότητας που θα προσφέρεται για σκραπ ακόμα και αν οι ρυθμοί πώλησης πλοίων στα διαλυτήρια «χτυπήσουν» ιστορικό ρεκόρ.



ΠΗΓΗ: Ημερησία


ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.