Ελληνική πρωτιά στις αγορές πλοίων


Παρά το γεγονός ότι η κρίση επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις αγορές μεταχειρισμένων πλοίων με το 2011 να χαρακτηρίζεται χειρότερο και από το 2008, ωστόσο οι Έλληνες εφοπλιστές συνέχισαν τις επενδύσεις με αποτέλεσμα να παραμείνουν στην κορυφή της λίστας με τις αγορές μεταχειρισμένων πλοίων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου «Allied Shipbroking», οι Έλληνες 4,29 δισ. δολ. για την αγορά 181 πλοίων. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 25% των συνολικών επενδύσεων που έγιναν στη αγορά των μεταχειρισμένων

παγκοσμίως και ανήλθε στα 16,5 δισ. δολ. Το 2010 οι Έλληνες εφοπλιστές είχαν αποκτήσει 263 πλοία επενδύοντας 6,46 δισ. δολ. Οι μεγάλοι ανταγωνιστές των Ελλήνων, οι Κινέζοι, απέκτησαν 117 πλοία ξοδεύοντας 1,36 δισ. δολ.

Το 2011, λόγω της κρίσης που χρηματοπιστωτικής κρίσης που πλήττει και την ναυτιλία οι αγοραπωλησίες όπως και οι αξίες των πλοίων μειώθηκαν. Ειδικότερα πωλήθηκαν 1.004 πλοία συνολικής αξίας 16,5 δισ. δολ., έναντι 1.158 πλοίων και συνολικής αξίας 21,6 δισ. δολ. το 2010. Παρ' όλα αυτά οι Έλληνες εφοπλιστές και τις δυο χρονιές αναδείχθηκαν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.







ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.