Θάσος: Τον Μάρτιο η δημοπράτηση του καταφυγίου στα Λιμενάρια

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ στις 27 Μαρτίου ένα σημαντικό τουριστικό έργο για τη Θάσο, που αφορά την κατασκευή καταφυγίου τουριστικών σκαφών στον λιμένα Λιμεναρίων. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 6.120.689,66 ευρώ και η διάρκεια της σύμβασης για την ολοκλήρωση του έργου είναι 36 μήνες από την υπογραφή.

Το συμβατικό αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η κατασκευή καταφυγίου δυναμικότητας 70 τουριστικών σκαφών, το οποίο χωροθετείται στον λιμένα Λιμεναρίων που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά παράλια της νήσου Θάσου. Το τουριστικό καταφύγιο κατασκευάζεται στο δυτικό τμήμα του υπάρχοντος λιμένα και αναμένεται να εξυπηρετήσει τη θαλάσσια διασύνδεση σε ολόκληρο τον άξονα του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Με ανοιχτή επιστολή του ο δήμαρχος Θάσου εξέφρασε την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής υπογραμμίζοντας: «Το έργο θα αλλάξει το τουριστικό, επιχειρηματικό τοπίο του νησιού και ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής των Λιμεναρίων. Η μαρίνα είναι μόνο ένα από τα κομμάτια του πάζλ της μεσογειακής κοσμοπολίτικης εικόνας των Λιμεναρίων που οραματίζομαι. Σειρά έχουν τα μεταλλεία, το μικρό Παλατάκι, το Παλατάκι και ο αγαπημένος προορισμός της νεολαίας, ο Ποτός, και το Πευκάρι για να συμπληρωθεί η μαγευτική εικόνα του νότου.

Η γεωγραφική θέση της μαρίνας των Λιμεναρίων έχει προνομιακό προσανατολισμό στο κεντρικό Αιγαίο, τα μικρασιατικά παράλια και τον Βόσπορο που διαθέτουν ανάλογες υποδομές, δημιουργώντας έτσι ένα δίκτυο προορισμών ιδιαίτερων απαιτήσεων».
















Πηγή: Express.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.