H Minoan Group Plc. εξαπλώνεται στην αγορά της Σκωτίας


Ολοκλήρωσε την εξαγορά του Stewart Travel

Στην απόκτηση του 100% των μετοχών του τουριστικού πρακτορείου Stewart Travel στη Σκωτία προχώρησε η Minoan Group Plc έναντι τιμήματος 545.000 λιρών Αγγλίας.
  
Πρόκειται για την ολοκλήρωση της αρχικής συμφωνίας που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με την εξαγορά του 19.9% της επιχείρησης και προέβλεπε την πλήρη εξαγορά της εταιρείας.

Το Stewart Travel, γνωστό επίσης και ως Κέντρο Κρουαζιέρας της Σκωτίας, ιδρύθηκε το 1972 από τους Willie και Ina Stewart και στελεχώνεται από 67 υπαλλήλους. Ο Willie Stewart, είναι ένα από τα πιο γνωστά και καταξιωμένα πρόσωπα της Σκωτσέζικης τουριστικής βιομηχανίας και πρόεδρος της Advantage Travel Centres, που αποτελεί ένα ανεξάρτητο δίκτυο 800 τουριστικών γραφείων. Ο ίδιος θα αναλάβει διευθυντής της Stewart Travel Limited, η οποία θα είναι πλέον εξολοκλήρου θυγατρική της Minoan Group Plc.

Το Stewart Travel πέραν του τμήματος κρουαζιέρας περιλαμβάνει και ειδικό τμήμα για τη διοργάνωση εταιρικών ταξιδίων, ειδικό τμήμα για προορισμούς γκολφ, ενώ οι πωλήσεις του απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες - τελικούς καταναλωτές, όσο και σε άλλα ταξιδιωτικά γραφεία (affinity division).

Το 2011 η εταιρεία είχε καθαρά κέρδη 107.000 λίρες και ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 19,7 εκατομμύρια λίρες ενώ τα έσοδα από προμήθειες διαμορφώθηκαν σε 2,1 εκατομμύρια λίρες.

Η συμφωνία εξαγοράς ανακοινώνεται σε μια δυσμενή χρονική συγκυρία για τον κλάδο του τουρισμού στον οποίο καταγράφεται μείωση των κρατήσεων κατά 14% σε σχέση με το 2011. Παρόλα ταύτα κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2012, οι κρατήσεις του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένης και της Stewart Travel, είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος.

Σχολιάζοντας την πλήρη εξαγορά του Stewart Travel, ο πρόεδρος της Minoan Group Plc. κ. Christopher Egleton δήλωσε: «Τα πρώτα αποτελέσματα της επέκτασης της εταιρείας στους τομείς του τουρισμού και της αναψυχής είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η Minoan Group Plc. στοχεύει σε περαιτέρω εξάπλωση του δικτύου διανομής των πακέτων αναψυχής ενώ την ίδια στιγμή χτίζει τη διαδικτυακή παρουσία της και αναθεωρεί συγκεκριμένες στρατηγικές συνεργασίες».

Ο Όμιλος Minoan Group Plc έχει ολοκληρώσει τo πρώτο σημαντικό δίκτυο ταξιδιωτικών επιχειρήσεων στη Σκωτία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δίκτυο πελατών της εταιρείας διαθέτει ήδη περισσότερους από 100.000 ενεργούς πελάτες και εξυπηρετείται από 11 γραφεία στη Σκωτία που απασχολούν πάνω από 160 εργαζομένους. Για την τρέχουσα χρήση προβλέπεται ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου θα φτάσει τα 55 εκ Ευρώ.

Τους τελευταίους 12 μήνες, η Minoan Group ακολουθεί μια δυναμική πορεία ανάπτυξης, μέσα από ένα πλέγμα εξαγορών και στρατηγικών συνεργασιών στην αγορά της Σκωτίας. Ειδικότερα, η εταιρεία έχει εξαγοράσει το King World Travel, το John Semple Travel ενώ έχει αναλάβει την εκπροσώπηση στη Σκωτία της εταιρείας πώλησης πακέτων κρουαζιέρας Cruise118.com, μέλους της Αμερικάνικης Cruise.com καθώς και την αποκλειστική αντιπροσώπευση πωλήσεων (General Sales Agent) για τις πτήσεις της Sunwing Airlines μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Καναδά. Ο Όμιλος Minoan Group Plc προχώρησε πρόσφατα στην μετεγκατάσταση των κεντρικών τoυ γραφείων στη Γλασκώβη της Σκωτίας από το Λονδίνο.





ΠΗΓΗ:dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.