Πλημμεληματικές κατηγορίες για το ναυάγιο του Sea Diamond πρότεινε ο εισαγγελέας


Την απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό πλημμελήματος για τους 13 κατηγορούμενους στην υπόθεση της βύθισης του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond στις 7 Απριλίου του 2007 στη Σαντορίνη, προτείνει η εισαγγελέας Νάξου προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Στην πρότασή της, που αποτελείται από 572 σελίδες, η εισαγγελέας αποτυπώνει το ιστορικό του ναυαγίου, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε δόλος στην υπόθεση, ενώ περιγράφει τις κατηγορίες και τις βασικές ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, με βάση τα στοιχεία που έχει, θα εκδώσει βούλευμα, το οποίο μπορεί να είναι παραπεμπτικό σε δίκη αν προκύψουν σοβαρές ενδείξεις ή απαλλακτικό και να παύσει η ποινική δίωξη των κατηγορουμένων.

Στην περιοχή του ναυαγίου έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα 13 δειγματοληψίες από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της τελευταίας έκθεσης του 2012, δεν διαπιστώνεται καμία επιβάρυνση ή ρύπανση του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Σαντορίνης, από τη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΟ:marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.