Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Πλημμεληματικές κατηγορίες για το ναυάγιο του Sea Diamond πρότεινε ο εισαγγελέας


Την απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό πλημμελήματος για τους 13 κατηγορούμενους στην υπόθεση της βύθισης του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond στις 7 Απριλίου του 2007 στη Σαντορίνη, προτείνει η εισαγγελέας Νάξου προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Στην πρότασή της, που αποτελείται από 572 σελίδες, η εισαγγελέας αποτυπώνει το ιστορικό του ναυαγίου, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε δόλος στην υπόθεση, ενώ περιγράφει τις κατηγορίες και τις βασικές ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, με βάση τα στοιχεία που έχει, θα εκδώσει βούλευμα, το οποίο μπορεί να είναι παραπεμπτικό σε δίκη αν προκύψουν σοβαρές ενδείξεις ή απαλλακτικό και να παύσει η ποινική δίωξη των κατηγορουμένων.

Στην περιοχή του ναυαγίου έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα 13 δειγματοληψίες από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της τελευταίας έκθεσης του 2012, δεν διαπιστώνεται καμία επιβάρυνση ή ρύπανση του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Σαντορίνης, από τη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΟ:marinews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637