Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Αύξηση 21% του τζίρου του Rina


Στα 249 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του Ιταλικού Νηογνώμονα, Rina, το 2011 αυξημένα κατά 21% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Παράλληλα τα EBITDA έφθασαν τα 41 εκατ. ευρώ.
Για το 2012 ο κύκλος εργασιών αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ καθώς στο τέλος του προηγούμενου έτους ο Rina προχώρησε σε σημαντικές εξαγορές εταιρειών.

Το 2011, έτος που γιόρτασε τα 150 χρόνια λειτουργίας του, ήταν μία πολύ καλή χρονιά για το Rina δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ιταλικού Νηογνώμονα, Ugo Salerno.

Εσωτερικά ήταν μία χρονιά που δημιουργήθηκε μία πιο ευέλικτη δομή η οποία απελευθέρωσε την καινοτομία και βελτίωσε το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών του Rina, σημείωσε ο κ. Salerno.

Πρόγραμμα εξαγορών

«Εξωτερικά», σύμφωνα με τον ίδιο, ο Νηογνώμονας ξεκίνησε ένα σημαντικό πρόγραμμα εξαγορών, οι οποίες αύξησαν τα συνολικά μεγέθη του. Ο κ. Salerno τόνισε ότι ο Rina επικέντρωσε τις αναπτυξιακές επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες οικονομίες και φρόντισε, κυρίως, να κάνει ισχυρή την παρουσία του στην Ασία.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των εξαγορών περιλαμβάνονται οι SIMTEX Srl, μία ρουμανική ιδιωτική εταιρεία πιστοποίησης και η διεθνής εταιρεία συμβούλων μηχανικών D'Appolonia Group.

Στο πλαίσιο μίας πολύ δύσκολης αγοράς παγκοσμίως για τους πλοιοκτήτες και τα ναυπηγεία, ο τομέας των θαλασσίων μεταφορών είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον κύκλο εργασιών του Rina για το 2011.

Ο αριθμός των πλοίων που ταξινομήθηκαν στην κλάση του Rina αυξήθηκε κατά 8,5% και έφθασαν τα 4.375, και στους 33 εκατ. gt. Επίσης παρά τη σημαντική μείωση νέων παραγγελιών ο Rina έκλεισε τη χρονιά με 425 πλοία, 3,3 εκατ. gt στην κλάση του. Τέλος να σημειωθεί ότι ο αριθμός των πλοίων που είναι ταξινομημένα στην κλάση του Rina και ανήκουν σε νηολόγια της Ασίας αυξήθηκαν κατά 25%.
ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική
ΑΠΟ:marinews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637