Λιμενικό: Ανεπιτυχείς πολιτικές αποφάσεις


Δεν έχει στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια αναδιοργάνωσης του Λιμενικού Σώματος μετά την ίδρυση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών Λ.Σ. (ΠΕΑΛΣ).


Οπως επισημαίνεται, οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας για την κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και το διαχωρισμό του Λ.Σ. από τις υπηρεσίες της ναυτιλίας, με την ένταξή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δημιούργησαν αξεπέραστα προβλήματα στη καθημερινή λειτουργία της εμπορικής ναυτιλίας.

«Προβλήματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεπεραστεί και το θέμα της ανασύστασης του ΥΕΝ με το Λιμενικό Σώμα παραμένει πρώτη προτεραιότητα όλων των φορέων της ναυτιλίας, αλλά και άλλων κοινωνικών φορέων».

Ομως, σύμφωνα με την ΠΕΑΛΣ, ούτε το σχέδιο για αναδιοργάνωση του Λιμενικού Σώματος μετά την ένταξή του στο ΥπΤΠ έχει πετύχει. «Παρά το γεγονός ότι από τις πρώτες προτεραιότητες αλλά και ανάγκη ήταν η δημιουργία νέας οργανωτικής δομής για τη λειτουργία του Σώματος, κεντρικά και περιφερειακά, ένα περίπου χρόνο αργότερα, αυτό παραμένει ζητούμενο», υπογραμμίζει και προσθέτει: «Δυστυχώς, όπου επιχειρήθηκε (κεντρικά), τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά.

Δημιουργήθηκε ένας οργανισμός-τέρας, με μεγάλες δομές (περίπου 40 Διευθύνσεις και 140 Τμήματα), που δεν βοήθησαν στην προαγωγή του έργου του Λιμενικού Σώματος, αντίθετα αποτελούν τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία του και στη μεγάλη τους πλειονότητα παραμένουν υποστελεχωμένες».





ΠΗΓΗ:marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.