Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Ζημιές ρεκόρ για τις τράπεζες - Καθαρίζουν οι ισολογισμοί


Συνολικές ζημίες ύψους 28,2 δισ. ευρώ παρουσίασαν στους ετήσιους ισολογισμούς του 2011 οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, ενώ η ATEbank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έλαβαν παράταση δημοσίευσης αποτελεσμάτων για τις 31 Μαϊου.


Η παράταση της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων των δύο κρατικών τραπεζών αποφασίστηκε από το βασικό τους μέτοχο, το ελληνικό δημόσιο, καθώς δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα οι όροι της επανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Στο μεσοδιάστημα, θα αποφασιστεί επίσης αν ο βασικός μέτοχος θα συμμετάσχει στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των δύο κρατικών τραπεζών ή αν θα ενταχθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι συνολικές επιπτώσεις των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών από το εθελοντικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων με «κούρεμα» (PSI+), ανήλθαν σε 25,5 δισ. ευρώ.

Οι τράπεζες ενέγραψαν ζημίες άνω του 75% των ομολόγων που είχαν πριν την ανταλλαγή (PSI+). Την ίδια ώρα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εγγυήθηκε κεφάλαια ύψους 18 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως τα κεφάλαια που εγγυήθηκε ο ΤΧΣ για το σκοπό της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων δεν είναι τα τελικά. Τα εν λόγω κεφάλαια αντιστοιχούν σε δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας των 4 τραπεζών στο 8% που οφείλουν να έχουν έως τον Σεπτέμβριο, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχουν φτάσει το 9%.

Όλες οι τράπεζες έχουν καταρτίσει και καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα σχέδια που αφορούν την ενίσχυση των κεφαλαίων τους και θα συνεκτιμηθούν για τα συνολικά κεφάλαια που θα χρειαστεί να αντλήσουν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

ΠΗΓΗ: Ημερησία
ΑΠΟ: marinews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637