Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Αποκλεισμένος, εδώ και μία εβδομάδα, ο Άγιος Ευστράτιος


Λόγω ανυπαρξίας δρομολογίων, με συνέπεια σοβαρά προβλήματα τροφοδοσίας του νησιού.
Επτά μέρες αποκλεισμένοι είναι οι κάτοικοι του Αγίου Ευστρατίου λόγω ανυπαρξίας ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Τα σχολεία δεν άνοιξαν μετά το Πάσχα αφού δάσκαλοι και καθηγητές δεν μπορούν να πάνε στο νησί, οι ψαράδες δεν μπορούν να διαθέσουν τα αλιεύματά τους και τα τρόφιμα εξαντλήθηκαν.
 Από σήμερα το δημαρχείο του νησιού τελεί υπό κατάληψη, ενώ οι κάτοικοι κήρυξαν ανεπιθύμητους τους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων.
Η αποδρομολόγηση από τις 14 Απριλίου του πλοίου που εκτελεί το τοπικό δρομολόγιο από τον Άγιο Ευστράτιο για Μύρινα, καθώς και η βλάβη του πλοίου «Ταξιάρχης» δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα.
Μάλιστα ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος που δημιουργήθηκε, είναι το ότι πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος μετέφερε φάρμακα και ψωμί στους αποκλεισμένους κατοίκους του νησιού.
«Για μια ακόμη φορά βιώνουμε την αδιαφορία, την απαξίωση και την ανευθυνότητα της Πολιτείας προς τους ακρίτες κατοίκους του νησιού μας. Συνεχίζουμε για δεύτερη εβδομάδα χωρίς συγκοινωνία μετά τη βλάβη του πλοίου “Ταξιάρχης” και τη μη δρομολόγηση άλλου πλοίου για την αποκατάσταση της έτσι κι αλλιώς υποβαθμισμένης συγκοινωνίας μας», αναφέρει ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Χαράλαμπος Μακρής σε επιστολή του στην αρμόδια υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, περιγράφοντας την κατάσταση που έχει περιέλθει το νησί ως απελπιστική.

*αναδημοσίευση από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΠΟ: portnet.gr 

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637