Θα ρυμουλκήσουν το Costa Concordia

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, που παραμένει προσαραγμένο στις ακτές της Τοσκάνης, θα επιπλεύσει ξανά και θα ρυμουλκηθεί από την αμερικανική εταιρεία Titan Salvage και την ιταλική Micoperi.



Οι εταιρείες αυτές «κέρδισαν το διαγωνισμό για την απομάκρυνση του ναυαγίου του Concordia», ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία Costa Crociere.
Το Costa Concordia προσάραξε στις 13 Ιανουαρίου σε απόσταση περίπου τριάντα μέτρων από την ακτή του νησιού Τζίλιο, όπου έχασαν τη ζωή τους 32 άνθρωποι.
Σύμφωνα με την Costa, οι εργασίες της απομάκρυνσης του πλοίου, που δεν έχουν ακόμη λάβει την τελική έγκριση από τις ιταλικές αρχές, θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαΐου «για μια περίοδο, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις, 12 μηνών».
Η εταιρεία είπε επίσης ότι από τη στιγμή που το σκάφος θα απομακρυνθεί η κοινοπραξία «θα φροντίσει για τον καθαρισμό του βυθού και την αποκατάσταση της θαλάσσιας ζωής».


ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.