Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Δυσκολίες στο δανεισμό των ελληνικών ναυτιλιακών


Πολλές είναι οι τράπεζες που αποχωρούν από τον κλάδο της ναυτιλιακής χρηματοδότησης.
Σημαντικά περιορίστηκε η πρόσβαση της ελληνικής ναυτιλίας σε κεφάλαια, στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου σκηνικού που διαμορφώθηκε για τον ναυτιλιακό κλάδο, ο οποίος είδε τη χρηματοδότησή του σε διεθνές επίπεδο να μειώνεται στα 64,984 δισ. δολάρια, έναντι 66,23 δισ. δολαρίων το 2010.

Σύμφωνα με την Petrofin ο περιορισμός της χρηματοδότησης της ελληνικής ναυτιλίας οφείλεται στην αδύναμη ναυτιλιακή αγορά, στη μείωση των εσόδων των πλοίων καθώς και των αξιών τους, στις δυσμενείς προοπτικές για τον κλάδο λόγω της υπερπροσφοράς πλοίων, στις αυξημένες δανειακές υποχρεώσεις, στην κρίση στην εθνική οικονομία της χώρας και στην αποχώρηση πολλών τραπεζών από τον κλάδο της ναυτιλιακής χρηματοδότησης.
Σύμφωνα με το portnet.gr, η Petrofin σε έκθεση που δημοσιοποίησε για τη χρηματοδότηση της παγκόσμιας ναυτιλίας εστίασε και στα τραπεζικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν κυρίως από τη συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας, την έλλειψη ρευστότητας και την έλλειψη κεφαλαιακής επάρκειας.
Επιπλέον, όπως ενδεικτικά αναφέρεται στην έκθεση, από τις αρχές του 2012 πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν μειώσει την χορήγηση δανείων με αποτελέσματα η ελληνική ναυτιλία να σημειώνει ασθενέστερη ανάπτυξη σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.ΠΗΓΗ: newscode.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637