Δυσκολίες στο δανεισμό των ελληνικών ναυτιλιακών


Πολλές είναι οι τράπεζες που αποχωρούν από τον κλάδο της ναυτιλιακής χρηματοδότησης.
Σημαντικά περιορίστηκε η πρόσβαση της ελληνικής ναυτιλίας σε κεφάλαια, στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου σκηνικού που διαμορφώθηκε για τον ναυτιλιακό κλάδο, ο οποίος είδε τη χρηματοδότησή του σε διεθνές επίπεδο να μειώνεται στα 64,984 δισ. δολάρια, έναντι 66,23 δισ. δολαρίων το 2010.

Σύμφωνα με την Petrofin ο περιορισμός της χρηματοδότησης της ελληνικής ναυτιλίας οφείλεται στην αδύναμη ναυτιλιακή αγορά, στη μείωση των εσόδων των πλοίων καθώς και των αξιών τους, στις δυσμενείς προοπτικές για τον κλάδο λόγω της υπερπροσφοράς πλοίων, στις αυξημένες δανειακές υποχρεώσεις, στην κρίση στην εθνική οικονομία της χώρας και στην αποχώρηση πολλών τραπεζών από τον κλάδο της ναυτιλιακής χρηματοδότησης.
Σύμφωνα με το portnet.gr, η Petrofin σε έκθεση που δημοσιοποίησε για τη χρηματοδότηση της παγκόσμιας ναυτιλίας εστίασε και στα τραπεζικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν κυρίως από τη συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας, την έλλειψη ρευστότητας και την έλλειψη κεφαλαιακής επάρκειας.
Επιπλέον, όπως ενδεικτικά αναφέρεται στην έκθεση, από τις αρχές του 2012 πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν μειώσει την χορήγηση δανείων με αποτελέσματα η ελληνική ναυτιλία να σημειώνει ασθενέστερη ανάπτυξη σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.ΠΗΓΗ: newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.