Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Ψήφισμα της ΠΕΠΕΝ για το συνταξιοδοτικό των ναυτικών


Διεύρυνση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των πλοιάρχων, με πρώτο και άμεσο μέτρο τον καθορισμό της σύνταξης στο 80% του βασικού μισθού, στον οποίον θα περιλαμβάνονται τα κάθε είδους επιδόματα για τα οποία γίνονται κρατήσεις υπέρ ΝΑΤ, ποινικοποίηση της καθυστέρησης εξόφλησης των ναυτολογίων και άλλων χρεών προς το ΝΑΤ και οι γυναίκες συνάδελφοι να μην αποκλείονται από την εργασία και να αντιμετωπίζονται ισότιμα, είναι μερικά από όσα περιλαμβάνονται στο ψήφισμα της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ).

Το ψήφισμα εξέδωσαν τα μέλη της ΠΕΠΕΝ κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Μαΐου.

Oι πλοίαρχοι εκφράζουν για ακόμη μία φορά τη διαφωνία τους στην ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ και εμμένουν στην άποψη για αυτονομία και αυτοτέλεια του Ταμείου. Παράλληλα ζητούν να έχουν ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσοκομείου - κλινικής με παράλληλη αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Επίσης αναφέρουν ότι χρειάζεται ουσιαστική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ και όλων των Ταμείων.

Ακόμη να γίνει σχεδιασμός για να επιτευχθεί μια Εθνική ναυτιλιακή πολιτική, «που να δίνει λύσεις και διεξόδους μέσα στις σημερινές συνθήκες και συγκυρίες των τεχνολογικών εξελίξεων και του διεθνούς ανταγωνισμού».


ΠΗΓΗ: dealnews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637