Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Κόντρα στην κρίση η Aegean Marine Petroleum


Πώς καταφέρνει να επεκτείνει την αυτοκρατορία του ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Η κρίση δεν φαίνεται να αγγίζει την Aegean Marine Petroleum, του Δημήτρη Μελισσανίδη, η οποία έχει τραβήξει ρότα κόντρα στην κρίση αυξάνοντας κατακόρυφα τα κέρδη της ενώ την ίδια ώρα επεκτείνεται στην Άπω Ανατολή.


Η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον εφοδιασμό καυσίμων στα πλοία, την ώρα που η κρίση βρίσκεται σε ύφεση, κατάφερε, το πρώτο τρίμηνο του έτους, να αυξήσει κατά 12,3% τα κέρδη της φτάνοντάς τα στο 1,81 δισ. δολάρια.

Ωστόσο ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε σε σχέση με πέρσι κατά 9,7%, στα 2,46 εκατ. τόνους, από 2,7 εκατ. τόνους το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Τα καθαρά της κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 6 εκατ. δολάρια, από 4 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας που είναι εισηγμένη στο NYSE διαμορφώθηκαν στα 13,4 εκατ. δολάρια έναντι 9,8 εκατ. δολαρίων πέρσι.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, ολοκλήρωσε πρόσφατα, ναυπηγικό πρόγραμμα στον εφοδιασμό ναυτιλιακών καυσίμων, επεκτείνοντας με αυτό τον τρόπο τις δραστηριότητές της σε όλο τον κόσμο.

Μνημόνιο συνεργασίας με Κίνα

Πριν από περίπου δύο μήνες, η εταιρεία, σύναψε πρόσφατα συμφωνία με την China Changjiang Bunker (Sinopec) Co. Ltd., γεγονός το οποίο επιτρέπει το δυναμικό της άνοιγμα στη Κίνα.

Η εταιρεία είναι μια από τις πέντε κρατικές εταιρείες της Κίνας στο εφοδιασμό ναυτιλιακών καυσίμων και μια από τις μεγαλύτερες στη χώρας.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η CCBC θα χρησιμοποιήσει τη θέση της ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Κίνας για να παρέχει πλήρεις υπηρεσίες προμήθειας ναυτιλιακών καυσίμων για λογαριασμό των πελατών της Aegean σε στρατηγικά λιμάνια της χώρας της Απω Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων όλων των λιμένων του ποταμού Changjiang και ορισμένων παράκτιων λιμανιών. Το δίκτυο αναμένεται να έχει λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2012.

Από την πλευρά της η Aegean θα είναι υπεύθυνη για την προμήθεια και παράδοση ναυτιλιακών καυσίμων μέσα στην ακτίνα του δικτύου της, σε πλοία που είναι πελάτες της CCBC.
ΠΗΓΗ: dealnews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637