Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας για τη Ναυτιλία

Τις προτεραιότητές της για την ευρωπαϊκή ναυτιλία παρουσίασε η Κύπρος η οποία βρίσκεται στο "τιμόνι" της Ε.Ε. από την 1η Ιουλίου και έως το τέλος του χρόνου.

Όντας ναυτιλιακό κράτος η Κύπρος επικεντρώθηκε σε ναυτιλιακά θέματα, όπως τα παρουσίασε ο υπουργός επικοινωνιών και έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου.


Βασική προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας είναι να φέρει μία νέα ώθηση στην ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική της Ε.Ε. η οποία θα έχει στόχο να αμβλύνει τις διαφορετικές πολιτικές των χωρών - μελών και να αυξήσει τη συνεργασία μεταξύ τους.

Το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο άτυπο συμβούλιο μεταφορών που θα γίνει στη Λευκωσία στις 8 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για το προοίμιο που θα οδηγήσει στην υπογραφή της "Διακήρυξης της Λεμεσού", μιας συμφωνίας που θα αποτελέσει ορόσημο για περαιτέρω ανάπτυξη της ευρωπαϊκής θαλάσσιας πολιτικής. Κατά την ίδια περίοδο δε, αναμένεται να συζητηθεί και ο ναυτιλιακός χωροταξικός σχεδιασμός.

Από εκεί και πέρα, στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας εντάσσεται το ναυτιλιακό κοινωνικό πακέτο, με ξεχωριστή μνεία πάνω στις Αρχές που αφορούν στις διατάξεις για την εφαρμογή της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η χρηματοδότηση δραστηριοτήτων του EMSA αναφορικά με τη θαλάσσια μόλυνση και σε συνδυασμό με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Κανονισμό της διάλυσης πλοίων είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα. Τέλος, η Κυπριακή Προεδρία στοχεύει στη δημιουργία του GMES, ενός συστήματος που έχει ως στόχο την παρατήρηση των ωκεανών (σε επίπεδο ασφάλειας και περιβάλλοντος).
ΠΗΓΗ: theseanation.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637