Παραγγελίες 2.530 πλοίων


Παραγγελίες για 2.530 πλοία ξηρού φορτίου και τάνκερ περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή το βιβλίο παραγγελιών των ναυπηγείων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied Shipbroking. Συγκεκριμένα, υπό κατασκευή βρίσκονται σήμερα 1.940 πλοία ξηρού φορτίου διαφόρων τύπων και 590 τάνκερ, ενώ «στο νερό» βρίσκονται 9.524 πλοία ξηρού φορτίου και 5.727 τάνκερ.


Οπως προκύπτει από τα στατιστικά της Allied Shipbroking, οι παραγγελίες πλοίων ξηρού φορτίου αποτελούν το 20,37% του υπάρχοντος στόλου και το 23,01% της υπάρχουσας χωρητικότητας. Οσον αφορά τα τάνκερ, τα σχετικά ποσοστά είναι 10,30% και 13,16% αντίστοιχα.

Στη διάρκεια του 2012, από τα ναυπηγεία παραδόθηκαν προς τους πλοιοκτήτες τους 895 πλοία ξηρού φορτίου και 192 τάνκερ, ενώ την ίδια στιγμή οι ναυτιλιακές εταιρείες οδηγήθηκαν στην απόφαση να στείλουν στα διαλυτήρια 478 πλοία ξηρού φορτίου και 115 τάνκερ.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, το 2013 θα παραδοθούν από τα ναυπηγεία στους πλοιοκτήτες 854 πλοία ξηρού φορτίου συνολικής χωρητικότητας περίπου 67 εκατ. τόνων και 261 τάνκερ συνολικής χωρητικότητας 31,535 εκατ. τόνων.

Αναλυτές στον χώρο της ναυτιλίας εκτιμούν ότι οι αναλογίες που υπάρχουν μεταξύ της υπάρχουσας χωρητικότητας πλοίων και της νέας, που θα εξάγουν άμεσα τα ναυπηγεία, δεν ευνοούν την ανάκαμψη στον ναυτιλιακό τομέα και θα τον διατηρήσουν σε ύφεση τουλάχιστον για ακόμα μία διετία.



ΑΠΟ:marinews.gr
ΠΗΓΗ: Ημερησία

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.