Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Σε φορολογικούς μπελάδες οι Έλληνες εφοπλιστές


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Ελλάδα διευκρινίσεις σχετικά με την επιβολή φόρου «χωρητικότητας» στους εφοπλιστές της χώρας.

«Η Επιτροπή εξετάζει επί του παρόντος τις προϋποθέσεις επιβολής του φόρου χωρητικότητας και ζήτησε διευκρινίσεις από την Ελλάδα», ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για τον Ανταγωνισμό Χοακίν Αλμούνια.


Ο φόρος αυτός, ο οποίος θα επιβάλλεται στις ναυτιλιακές εταιρείες με βάση τη χωρητικότητα που εκμεταλλεύονται, επιτρέπει στους Έλληνες εφοπλιστές να μην πληρώνουν φόρους εισοδήματος για τα κέρδη τους. Δεν είναι γνωστό τι αποφέρει αυτό στο ελληνικό κράτος.

Σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο, το αίτημα στην Επιτροπή υποβλήθηκε λόγω της πίεσης των Γερμανών πλοιοκτητών που χάνουν αγορές.

Η Επιτροπή ωστόσο από την πλευρά της εξηγεί ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας έρευνας προκειμένου να διασφαλιστούν οι κανόνες ανταγωνισμού στην ναυτιλία.

Η Ελλάδα έχει διορία έως τις 30 Οκτωβρίου για να απαντήσει στην Επιτροπή.


Πηγή:dealnews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637