Σε φορολογικούς μπελάδες οι Έλληνες εφοπλιστές


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Ελλάδα διευκρινίσεις σχετικά με την επιβολή φόρου «χωρητικότητας» στους εφοπλιστές της χώρας.

«Η Επιτροπή εξετάζει επί του παρόντος τις προϋποθέσεις επιβολής του φόρου χωρητικότητας και ζήτησε διευκρινίσεις από την Ελλάδα», ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για τον Ανταγωνισμό Χοακίν Αλμούνια.


Ο φόρος αυτός, ο οποίος θα επιβάλλεται στις ναυτιλιακές εταιρείες με βάση τη χωρητικότητα που εκμεταλλεύονται, επιτρέπει στους Έλληνες εφοπλιστές να μην πληρώνουν φόρους εισοδήματος για τα κέρδη τους. Δεν είναι γνωστό τι αποφέρει αυτό στο ελληνικό κράτος.

Σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο, το αίτημα στην Επιτροπή υποβλήθηκε λόγω της πίεσης των Γερμανών πλοιοκτητών που χάνουν αγορές.

Η Επιτροπή ωστόσο από την πλευρά της εξηγεί ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας έρευνας προκειμένου να διασφαλιστούν οι κανόνες ανταγωνισμού στην ναυτιλία.

Η Ελλάδα έχει διορία έως τις 30 Οκτωβρίου για να απαντήσει στην Επιτροπή.






Πηγή:dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.