Όλγα Κεφαλογιάννη: «Ο τουρισμός αποτελεί πυλώνα της εθνικής οικονομίας»


Με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας συναντήθηκε χθες η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μέσα στα πλαίσια των επαφών της για την προώθηση και ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αμερικανική αγορά.


Σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), η κ. Κεφαλογιάννη παρακολούθησε στο "Paris Theatre", στο Μανχάταν, την προβολή του ντοκιμαντέρ "Σμύρνη: Η καταστροφή μίας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922" -σε σκηνοθεσία Μαρίας Ηλιού-, μέσα στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης.

Η υπουργός Τουρισμού επισκέπτεται τις ΗΠΑ με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 1ου Ελληνικού Επενδυτικού Φόρουμ, όπως έχει ονομαστεί, το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του την Τρίτη, στις εγκαταστάσεις του ομίλου "Μπλούμπεργκ", όπου μίλησε με θέμα: «Ο Τουρισμός, βασικός πυλώνας ανάπτυξης για την Ελλάδα». Το φόρουμ, που διοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Αμερικανοελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την πραγματοποίηση σειράς συναντήσεων με στελέχη επενδυτικών φορέων (funds) και επιχειρήσεων.

"Η συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτό το φόρουμ σηματοδοτεί ένα σημαντικό σταθμό στην εκστρατεία μας στο εξωτερικό και τις διεθνείς αγορές, με στόχο την προσέλκυση μεγάλου αριθμού ξένων επισκεπτών, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου", δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη, η οποία θα συνεχίσει και σήμερα τις συναντήσεις της με υποψήφιους ξένους επενδυτές και ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Επίσης, σε συνεντεύξεις της σε αμερικανικά ΜΜΕ, η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρεται στις προσπάθειες που καταβάλλουν η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας για να αντιμετωπιστεί η κρίση, να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας και να δοθούν κίνητρα για ανάπτυξη και επενδύσεις, παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα έχουν οι υποψήφιοι επενδυτές στον τουριστικό κλάδο, σε σχέση με το παρελθόν, αλλά και σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές χώρες. Παράλληλα, επισημαίνει το γεγονός ότι η πολιτική σταθερότητα που επικρατεί αυτή την περίοδο, δημιουργεί ευνοϊκό κλίμα για διακοπές στην Ελλάδα.

Τόσο στην ομιλία της στο φόρουμ, όσο και σε επαφές και συνεντεύξεις της, η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε σε τρεις βασικούς άξονες δράσης, που αφορούν, τη στήριξη των επενδύσεων, την ανάπτυξη θεσμικού πλαισίου για τα νέα τουριστικά προϊόντα και τη δημιουργία φιλικού πλαισίου για επενδύσεις στον τουρισμό. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα σύνθετα τουριστικά προϊόντα, με συνδυασμό καταλυμάτων και ειδικών τουριστικών υποδομών (π.χ. γκολφ, κέντρα θαλασσοθεραπείας, κλπ.) και την τουριστική κατοικία. Επίσης, ανέπτυξε τις πρόσφατες προτάσεις ρύθμισης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, τις στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις και τις προσπάθειες του υπουργείου Τουρισμού για απλούστευση των διαδικασιών.

Μεταξύ άλλων, η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι «ο τουρισμός αποτελεί πυλώνα της εθνικής οικονομίας και ιδιαίτερα σ' αυτήν την κρίσιμη περίοδο μπορεί να αποτελέσει καταλύτη, μια και έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα σε μια σειρά από άλλους κλάδους», προσθέτοντας ότι μέσα σ' αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση συγκρότησε ενιαίο και αυτοτελές υπουργείο Τουρισμού με επιτελικό χαρακτήρα, όπως είπε.

Κατά την επίσκεψή της στη Νέα Υόρκη, είχε και την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρώην δήμαρχο της πόλης, Ρούντολφ Τζουλιάνι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν θέματα που αφορούν την ασφάλεια, την εγκληματικότητα και τη διαχείριση κρίσεων. Παρών, όπως και σε άλλες συναντήσεις, ήταν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Νίκος Καραχάλιος.

«Χαίρομαι για τη συνάντηση που είχα με τον Ρούντολφ Τζουλιάνι» δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας ότι «ήταν ουσιαστική και χρήσιμη. Θεωρούμε ότι η εμπειρία του σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, όπως αυτά που αντιμετώπισε στην τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, αλλά και στην πόλη του, είναι εξαιρετικά πολύτιμη».




ΠΗΓΗ: protothema.gr
ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.