Ένας χρόνος από την ίδρυση της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων

Φωτό: Ο Θ.Κόντες πρόεδρος της Ένωσης.

....και Φορέων Ναυτιλίας.
  
Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, με την ευκαιρία συμπληρώσεως ενός έτους από της ιδρύσεως της, κρίνει σκόπιμο να ενημερώσει τους φορείς της Κρουαζιέρας, αλλά και το ευρύ κοινό, για τις κύριες δραστηριότητές της στο χρόνο που πέρασε.


Η απόφαση των ιδρυτικών μελών να υπάρξει ένας κλάδος της τουριστικής ναυτιλίας που θα ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα που αφορούν την κρουαζιέρα και να έχει πλέον αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα και διευρυμένο σχήμα, σύμφωνα με τις εξελίξεις της εποχής και τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, απεδείχθη ότι ήταν η πλέον ορθή ενέργεια.

Τούτο διότι, όπως είναι γνωστό, ο κλάδος της κρουαζιέρας έχει μεγάλη ιστορία και το συλλογικό όργανο που την εκπροσωπούσε και πρωτοιδρύθηκε το 1921, έπρεπε να βρει τον δρόμο του και να αποκτήσει την αυτοδυναμία του.

Ο Φορέας αυτός σήμερα, υπό νέα μορφή και Διοίκηση, έχει ιστορική υποχρέωση να συνεχίσει στα χνάρια της Ενώσεως Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων και με την δύναμη που του δίνουν τα μέλη του, από τον ευρύτερο πλέον χώρο, να οδηγήσει τον κλάδο στην ανάπτυξη και να τον φέρει, ει δυνατόν, στα αξιοζήλευτα επίπεδα του παρελθόντος.

Όπως είναι γνωστό, οι εποχές αλλάζουν και οι πολιτικές προσαρμόζονται σε εκείνα τα οποία επιβάλλουν οι καιροί και οι τρόποι λειτουργίας των επιχειρήσεων και των πλοίων.

Στην Ένωση μας έχουν ενταχθεί οι πλοιοκτήτριες – διαχειρίστριες εταιρείες της κρουαζιέρας αλλά και άλλοι φορείς που εκπροσωπούν τον κλάδο αυτό της τουριστικής ναυτιλίας και ασχολούνται σε καθημερινή βάση με την εξυπηρέτηση των αναγκών προσεγγίσεως και παραμονής των πλοίων στους Ελληνικούς λιμένες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως, που προέκυψε από τις τελευταίες αρχαιρεσίες, διαπιστώνει με ικανοποίηση την συνεχή προσχώρηση στην Ένωση μελών που ασχολούνται με το αντικείμενο της κρουαζιέρας.

Μεγαλύτερη ικανοποίηση, όπως επιβεβαιώνεται μέρα με την μέρα, είναι το γεγονός της στενής, εποικοδομητικής και παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ των μελών και η σταθερότητα και υπευθυνότητα των αποφάσεων που λαμβάνονται.

Κατά το διάστημα του έτους, το Προεδρείο της Ενώσεως είχε συναντήσεις με την Πολιτική Ηγεσία όλων των Υπουργείων, που έχουν αρμοδιότητα στο αντικείμενο του κλάδου αυτού της τουριστικής ναυτιλίας. Συναντήσεις επίσης υπήρξαν με παραγωγικούς φορείς του κλάδου, με την ηγεσία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, την MEDCRUISE, τα Προεδρεία άλλων Σωματείων, τον Δήμαρχο της πόλης και άλλους τοπικούς φορείς.

Στις δραστηριότητες και στις πολιτικές της Ενώσεως υπήρξε προτεραιότητα στην εξέταση εκ του σύνεγγυς των θεμάτων – προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κρουαζιερόπλοια στους λιμένες προσεγγίσεως.

Προς τον σκοπό αυτό υπήρξαν αρκετές επισκέψεις στους λιμένες ενδιαφέροντος, όπου εξετάστησαν επιτόπου, με τις Διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων και των Λιμενικών Ταμείων, όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την παραμονή των πλοίων στους λιμένες, καθώς επίσης και στους τρόπους και τα μέσα παροχής υπηρεσιών προς τους επιβάτες και τα πλοία.

Η εκπροσώπηση της Ενώσεώς μας στα Διεθνή, Κοινοτικά και Εθνικά fora, όπου συζητούντο θέματα ενδιαφέροντα τον κλάδο, ήτο συνεχής και η παρουσία μας έντονη και εποικοδομητική.

Η συμμετοχή μας επίσης σε συνέδρια για θέματα ανάπτυξης του κλάδου της κρουαζιέρας ήτο τακτική και με τις εύστοχες παρεμβάσεις μας δόθηκε σε όλες τις περιπτώσεις η ευκαιρία να καταγραφούν μηνύματα, όσον αφορά την λήψη των αναγκαίων μέτρων στήριξης και περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου.

Στον χρόνο που πέρασε δώσαμε πολλές μάχες σε όλα τα επίπεδα και θα συνεχίσουμε τον καθημερινό μας αγώνα, για το καλό και για την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας.
Πηγή:marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.