Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για την «Cretan Lines»


Ορκωτοί ελεγκτές από το Ηράκλειο καλούνται τώρα να «ξεσκονίσουν» τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας, «CRETAN LINES», έπειτα από τα όσα αποκαλύφθηκαν στη σύσκεψη της Κυριακής που έγινε στα γραφεία της αντιπεριφέρειας στο Ρέθυμνο.


Στην απόφαση αυτή κατέληξε το εποπτικό συμβούλιο, το οποίο επίσης αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του συνεταιρισμού μέσα στις επόμενες 25 ημέρες. Μέχρι τότε μάλιστα αναμένεται να έχει εκδοθεί και το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών, το οποίο θα τεθεί υπόψη των 2,5 χιλιάδων μελών του συνεταιρισμού, που θα κληθούν ν' αποφασίσουν για την τύχη της εταιρίας.
Εξαιρετικά κρίσιμες θα είναι οι επόμενες 25 -τουλάχιστον- ημέρες για την πορεία και το αύριο της ναυτιλιακής εταιρίας του Ρεθύμνου, έπειτα από τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την περασμένη Κυριακή.
Στη συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου αποφασίστηκε και κατατέθηκε ήδη αίτημα στο σώμα ορκωτών ελεγκτών Ηρακλείου, προκειμένου να «ξεσκονιστούν» όλα τα οικονομικά στοιχεία της «Cretan Lines». Το εποπτικό μάλιστα θα παραδώσει στους ορκωτούς όσα οικονομικά στοιχεία του συνεταιρισμού έχει στη διάθεσή του, ενώ με αυτή την τροπή που πήρε η υπόθεση, τώρα και η διοίκηση της εταιρίας είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με τους ορκωτούς ελεγκτές. Παράλληλα, το εποπτικό αποφάσισε να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση μέσα στο επόμενο 25ημερο, ώστε να ενημερωθούν και επίσημα τα 2.500 χιλιάδες μέλη του συνεταιρισμού για τα όσα συμβαίνουν.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του εποπτικού, ο στόχος είναι μέχρι τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης να έχει ήδη εκδοθεί το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών, προκειμένου να παρουσιαστεί στη συνέλευση ώστε να μπορούν τα μέλη ν' αποφασίσουν για την τύχη του συνεταιρισμού.
Παράλληλα, ο Γιάννης Αποστολάκης αποκάλυψε πως στις 9 του Οκτώβρη το εποπτικό συμβούλιο αναγκάστηκε ν' αποστείλει ακόμα και εξώδικο στο Δ.Σ. της «Cretan Lines», ώστε ν' αναγκάσει τη διοίκηση της εταιρίας να του παραδώσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων που είχαν γίνει, ώστε να μπορούν να ελεγχθούν. Όμως και σ' αυτή την περίπτωση το εξώδικο δεν έπιασε τόπο.
Επιπλέον, το εποπτικό συμβούλιο έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς του συμβούλους να διερευνήσουν και να συντάξουν τη δική τους έκθεση που θα αφορά στις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν ώστε να γνωρίζει ο συνεταιρισμός τι μπορεί να διεκδικήσει, από διαφυγόντα κέρδη για παράδειγμα, καθώς και ποιες είναι οι οικονομικές του υποχρεώσεις.
Όλες αυτές οι καταιγιστικές εξελίξεις δρομολογήθηκαν έπειτα από τη σύσκεψη της Κυριακής, όπου συν τις άλλοις καταλογίστηκαν λάθη και παραλείψεις στη διοίκηση τόσο για τη διαδικασία ναύλωσης του πλοίου, όσο και για τους χειρισμούς της, το δίμηνο που το «ΕΛΛΗ» εκτελούσε τα δρομολόγια του. Θυμίζουμε ακόμα ότι δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν ήδη καλέσει τον πρόεδρο της εταιρίας, Γιάννη Νικολούδη να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του με την επιφύλαξη πως εάν δεν το κάνει, θα το πράξουν οι ίδιοι.
Επίσης, αίσθηση και ποικίλα σχόλια προκάλεσαν και τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος του εποπτικού, ο οποίος βάσει της έκθεσης που έχει συνταχθεί, επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στους διοικούντες της εταιρίας, ενώ προχώρησε και σε συγκεκριμένες καταγγελίες, τονίζοντας πως στο πρωτόκολλο παραλαβής δεν διασφαλίστηκαν τα συμφέροντα του συνεταιρισμού. Αυτό μάλιστα που ετέθη μετ' επιτάσεως ήταν το θέμα της δανειοδότησης ύψους 3,5 εκατ. ευρώ του πλοιοκτήτη από την εθνική τράπεζα, με την υπογραφή και την εγγύηση της Cretan Lines, στο υπόλοιπο του ποσού που αφορά στην εταιρεία.
Ακόμα, επισημάνθηκε πως για τη ναύλωση του πλοίου η «Cretan lines» έδωσε στην πλοιοκτήτρια εταιρεία το ποσό του ενός εκατ. ευρώ ως προκαταβολή, αλλά δεν έλαβε απόδειξη, καθώς τα χρήματα καταβλήθηκαν μέσω του ανθρώπου που έπαιξε το ρόλο του διαμεσολαβητή στην αγοραπωλησία.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Γιάννης Νικολούδης, εξακολουθεί να ζητά την οικονομική στήριξη των Ρεθυμνιωτών, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ, που θα αξιοποιηθεί για την καταβολή των οφειλών στο προσωπικό, ενώ παράλληλα θα καλυφθούν και άλλες υποχρεώσεις.



ΑΠΟ-newsbomb.gr
Πηγή: neatv.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.