Handelsblatt: Η Ελλάδα «νέα Νορβηγία στη Μεσόγειο»


Στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, ως μέρος της λύσης του οικονομικού προβλήματος της χώρας, αναφέρεται η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».
Το άρθρο, με τίτλο «Μια νέα Νορβηγία, αλλά στη Μεσόγειο», θέτει το ερώτημα πόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο κρύβει το ελληνικό υπέδαφος.

Ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης δήλωσε στην εφημερίδα ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα δοθούν οι πρώτες άδειες εκμετάλλευσης. «Εικάζεται ότι και στο Αιγαίο υπάρχουν αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, για την εκμετάλλευση των οποίων διαφωνούν Ελλάδα και Τουρκία. Για τις οικονομικές ζώνες στα νότια της Ελλάδας θα πρέπει να υπογραφούν συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Λιβύη», σημειώνει η Handelsblatt.


Πηγή: http://www.newsbomb.gr/energeia-periballon/story/243847/handelsblatt-i-ellada-nea-norvigia-sti-mesogeio#ixzz2A3wY6W3e

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.