Μεγαλύτερη στήριξη από τον εφοπλισμό του Λονδίνου

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,
με το γενικό γραμματέα του
Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού,
Koji Sekimizu.
Τι συζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας με το Committee

Να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία κάλεσε τους εφοπλιστές του Λονδίνου ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνάντηση που είχε χθες στη βρετανική πρωτεύουσα με το προεδρείο της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου.

Από την πλευρά της η διοίκηση του Committee, με επικεφαλής τον πρόεδρο της κ. Χαράλαμπο Φαφαλιό, ευχαρίστησε τον υπουργό για τη στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στην ελληνική ναυτιλία και διαπίστωσε ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα υπάρχει ευνοϊκό κλίμα για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη της ναυτιλίας εν γένει.
Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε ένας απολογισμός της μέχρι τώρα κατάστασης τόσο στην οικονομία όσο και στην ελληνική ναυτιλία. Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εθελοντική συμβολή των εφοπλιστών του Λονδίνου στα δημοσιονομικά έσοδα της χώρας και τους κάλεσε να συνεχίσουν να προσφέρουν στην ελληνική οικονομία.
Επίσης δήλωσε υπερήφανος για την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία της ελληνόκτητης ναυτιλίας και τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η ενίσχυση της ελληνικής σημαίας. Παράλληλα συζητήθηκε και η κατάσταση στη ναυτική εκπαίδευση, με τον κ. Βαρβιτσιώτη να ζητά από το Committee να συμβάλει στην ενίσχυση των υποδομών των σχολών.
Νωρίτερα, χθες, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συναντήθηκε και με το γενικό γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) Koji Sekimizu, στην έδρα του Οργανισμού.
Στη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε εκ νέου την αναγνώριση της Ελλάδας για το σπουδαίο έργο που παράγει ο IMO σε θέματα παγκόσμιας ναυτιλίας. «Θεωρούμε ότι ο ΙΜΟ πρέπει να συνεχίσει να είναι ο ναυτιλιακός νομοθέτης σε παγκόσμιο επίπεδο. Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον Οργανισμό», υπογράμμισε. Παράλληλα ο κ. Βαρβιτσιώτης επέστησε στον κ. Sekimizu την προσοχή στα θέματα ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, στο φαινόμενο της πειρατείας, καθώς και σε εκείνο της βιώσιμης ανάπτυξης της ναυτιλίας, συνδυαζόμενη, όμως πάντα με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Τόνισε, δε, τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει σήμερα η ελληνική ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε από το γενικό γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού την περαιτέρω αξιοποίηση των Ελλήνων στην οργανωτική λειτουργία του IMO. «Η χώρα μας σήμερα, άλλωστε, έχει την ευτυχία να διαθέτει μια νέα γενιά υψηλού μορφωτικού επιπέδου, άρτια καταρτισμένη και με εμπεριστατωμένη γνώση στα θέματα της ναυτιλίας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συνάντησε τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών της βρετανικής κυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας, Stephen Hammond.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι η Ελλάδα και η Μ. Βρετανία είναι δύο χώρες με μακρά παράδοση στο χώρο της ναυτιλίας. «Μας συνδέει μια σχέση αιώνων που δεν ήταν ποτέ ανταγωνιστική, αλλά πάντα συμπληρωματική τού ενός προς τον άλλο. Σήμερα, συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση, ενδυναμώνοντας την ήδη στενή συνεργασία και τους δεσμούς που έχουμε αναπτύξει στη θάλασσα».
Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να θέσει τις προτεραιότητες του υπουργείου, εν όψει της επικείμενης ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., προτάσσοντας για μία ακόμη φορά το θέμα της νησιωτικότητας και την ανάγκη να αναπτυχθούν πολιτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο προς αυτή την κατεύθυνση.
Εκτενής συζήτηση διεξήχθη και για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στα θαλάσσια σύνορα, με τον κ. Hammond να αναγνωρίζει τα σημαντικά «βήματα προς τα εμπρός» που έχει επιδείξει η χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο κ. Βαρβιτσιώτης, για το ζήτημα αυτό, έθεσε το αίτημα για χρηματοδότηση από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της συντήρησης και επισκευής των μέσων του Λιμ. Σώματος.
Οφέλη από τη χρήση του LNG
Στη συνάντησή του με το Βρετανό αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, αρμόδιο για θέματα ναυτιλίας, Stephen Hammond, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της βρετανικής κυβέρνησης και για τα πολλαπλά οφέλη που μπορούν να προέλθουν από τη χρήση του LNG στη ναυτιλία.
«Σήμερα υπάρχει ήδη ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο από την Ε.Ε για το σκοπό αυτό. Εμείς από την πλευρά μας, πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση ενίσχυσης αυτού του χρηματοδοτικού πλαισίου, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει η χρήση του LNG στη ναυτιλία», υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ - lkar@naftemporiki.gr

Πηγή:naftemporiki.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.