Αύξηση ναύλων στα πλοία της Attιca Group

Αύξηση της τάξεως του 8%, κατά μέσο όρο, στους ναύλους επιβατών οικονομικής και διακεκριμένης θέσης, για τα ταξίδια από 1η Απριλίου 2011, για τις ακτοπλοϊκές γραμμές εσωτερικού ανακοίνωσε σήμερα η Attica Group.
 Για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα των γραμμών Κυκλάδων οι
ναύλοι δεν αυξάνονται, ενώ για τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη οι ναύλοι επανέρχονται στα επίπεδα της 01/04/2009 με την κατάργηση των προσφορών.
 Το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Κρατήσεων είναι ήδη ενημερωμένο με τις νέες τιμές.
 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, η τιμολογιακή πολιτική του Ομίλου δε μεταβλήθηκε από το 2008, πλην των αυξήσεων που οφείλονται στην αύξηση του ΦΠΑ, σε μία προσπάθεια τόνωσης της κίνησης και παρά την διαρκή αυξητική πορεία του κόστους λειτουργίας των πλοίων και κυρίως των τιμών των καυσίμων, οι οποίες είναι κατά 32,78% αυξημένες το 2010 σε σχέση με το 2009. Αντίθετα, οι κρατήσεις υπέρ του Δημοσίου, συνεχώς αυξάνονται.
 Η συνολική επιβάρυνση των κρατήσεων υπέρ του Δημοσίου είναι για του επιβάτες 29,80% (από 25,20% το 2009) και για τα οχήματα 39,04% (από 34,52% το 2009)
 Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η εταιρία δεσμεύεται ότι για την άμεση και ισόποση μείωση των ναύλων, εάν αποφασισθεί από την κυβέρνηση η μείωση του ΦΠΑ ή η μείωση\κατάργηση άλλων κρατήσεων υπέρ τρίτων.

Αλλαγή μετοχικής σύνθεσης
 Εντωμεταξύ, σε 89,38% από 88,81% αυξήθηκε το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της MIG στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Group και σε 4,32% από 4,16% της Sivet Holding.
 Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, από το σύνολο των 2.030.162 μετοχών που παρέμειναν αδιάθετες μετά τη λήξη της προθεσμίας άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, 1.090.000 μετοχές καλύφθηκαν από το βασικό μέτοχο MIG και 299.752 μετοχές καλύφθηκαν από την Sivet Holding, εταιρία συμφερόντων του Διευθύνοντος Συμβούλου, Πέτρου Βέττα.
Απο το - http://www.dealnews.gr/nautilia

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.